cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Replies are disabled for this topic. Start a new one or visit our Help Center.

Google nest Cam has green light not blue light on set up

Mattpaper1983
Community Member

I’m trying to set up my nest cam (2nd gen) again  after changing my Wi-Fi password. I’ve also deleted the cam from the Google home app. I also scanned the  qr code via the app. On turning on the nest cam the light blinks white and then turns green not blue and the app states something is wrong and I can’t continue. I’ve tried turning the cam on and off at the power source. Can anyone suggest a fix?

11 REPLIES 11

MplsCustomer
Bronze
Bronze

@Mattpaper1983 

Did you also do a factory reset (not just a restart) by pressing the reset button for at least 12 seconds to clear the previous Wi-Fi settings? That's supposed to happen automatically when you remove the camera from the Google Home app, but maybe that didn't happen for some reason.

https://support.google.com/googlenest/answer/9223711?hl=en&sjid=6874073008459492641-NA#zippy=%2Cuse-...

https://support.google.com/googlenest/answer/9252162?sjid=6874073008459492641-NA#factory-reset

I can’t find a reset button on the nest cam (2nd gen). On set up I was also unable to connect to Wi-Fi so I tried to use Bluetooth. I read that factory reset on Google nest cam can only be done through Wi-Fi on the app(if I’m not mistaken). Ive deleted the cam though from the app. 

@Mattpaper1983 

There IS a reset button. You may have to move the camera head around:

"Locate the reset hole on the bottom of the camera head. It’s between the power cord and the camera neck."

https://support.google.com/googlenest/answer/9252162?sjid=6874073008459492641-NA#factory-reset&zippy...

Mattpaper1983
Community Member

I’m happy to be mistaken. Thank you for your help. Did what you suggested and light is now blue. 

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Hey Mattpaper1983,

 

It looks like @MplsCustomer was able to sort things out with you on this. I just wanted to follow up to see if you had any other questions or to see if you were all set. If there's more you need, just let us know.

 

Thanks,
Jeff

EmersonB
Community Specialist
Community Specialist

Hi everyone,

@Mattpaper1983, we wanted to follow up and see if you are still in need of any help. Please let us know if you are still having any concerns or questions from here, as we would be happy to take a closer look and assist you further.
 
I appreciate the help, MplsCustomer.

Best,
Emerson

Hey there,

 

I just wanted to jump in here to make sure that you saw our response. Please let me know if you have any other questions or concerns as I will be locking this in 24 hours.

 

Thanks for the help here, everyone!

 

Best,

JT

  • Hello JT,  Thank you for your reply and everyone else’s comments and  help. My nest cam is working now.  I’m sorry for not getting back sooner to confirm that my nest cam is now working. I have another concern though that i’d like some help with please. After I did a factory reset I was unable to setup  the nest cam through the app using only Wi-Fi. I could only connect it if I also had Bluetooth turned on in my iPhone. Could you help with that please?

Hi Mattpaper1983,
 

You're welcome! We’re glad to know that your camera is already working. The Bluetooth must be on to set up your camera. Without it, it wouldn’t be successful.

 

I hope that answers your question.

 

Thanks,

JT

Yes. Thank you for your answer. I don’t have any more questions regarding the nest cam.

EmersonB
Community Specialist
Community Specialist

Hello everyone,

@Mattpaper1983, thanks for getting back to us and we're glad that it's resolved now. We’ll consider this one complete so let us know if you have other questions or concerns as I will be locking this after 24 hours. Feel free to start a new thread and we'll be happy to help.

I appreciate the help, JT and Jeff.

Best,
Emerson