cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Nest Hello Orbi Mesh Connection Issue

AnRx4That
Community Member

I installed the Nest Hello Doorbell and two Nest Thermostats about a year ago. They were all working perfectly until about a month ago. At the same time several devices in my home started having connections issues that were finally diagnosed as a router failure. My internet provider (Spectrum) brought a new Wifi 6 router which solved the issue(s) for all of my Nest devices but still had issues with other devices.

Spectrum recommended that I consider a Wifi 6 Mesh router (+ 2 satellites) so I purchased the Netgear Orbi Tri-Band Mesh Wifi 6 System (RBK753). Since then everything in the house except for the Nest Hello is working perfectly. The video was choppy on the app and I kept getting either a black screen or the image had a swirling blue icon for extended periods of time.

I looked online and did everything I found. I completely uninstalled it from the Nest App, tried to reinstall it from scratch. I disconnected it (wired) for 10 minutes then reinstalled. I did a factory reset and tried to reinstall it as well. Whatever I do, it just won't reconnect to the WiFi. Even when I look in the Orbi app it says that it's a disconnected device. I've even used the Orbi app to determine if the doorbell is too far from a signal and it says that it's location is 'OK' for the signal strength. It just stops on the 'Searching for your Camera' screen on the app for setup.

What else can I do?

1 ACCEPTED SOLUTION

AnRx4That
Community Member

Hi Brad,

I did fix it but it required a hard reset plus removing the device from the Google Home app.

View solution in original post

4 REPLIES 4

Brad
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,

 

If you are having issues with your Nest Cam or Nest Doorbell, I would suggest that you first start by restarting it. 

 

Restart: Keeps all your settings, and it should reconnect to the same Wi-Fi network. This is helpful if it ever becomes frozen, has trouble reconnecting to the internet, or isn't working normally.

 

Best regards,

Brad

Brad
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

Just checking in to see how the conversation is going as there's been a lapse in activity on this thread.

Best regard,
Brad

AnRx4That
Community Member

Hi Brad,

I did fix it but it required a hard reset plus removing the device from the Google Home app.

Brad
Community Specialist
Community Specialist

Hey folks,

I am relieved to hear that your issue is resolved! At this time, I'll go ahead and lock this thread. If you're still experiencing problems, feel free to start a new thread and we'll be happy to help.

Best Regards,
Brad