cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Audio issues with chromecast

Luna
Community Member

I have a weird issue with the audio playing. It’s happening with every streaming app except for Stan and YouTube. It’s a weird high pitched noise as if I’m watching it in 2.0x speed or something. The only way the audio does work (what I’ve found with Disney+) is if it’s in English [Audio Description] or Deutsch. Has anyone else had this issue and if so how have you fixed it? 
This is a new chromecast that I’ve bought about a week or two ago because I had the same problem with my old one.

4 REPLIES 4

Luna
Community Member

Also, forgot to mention that there are some shows where the audio works perfectly fine but others within the same app do not and it’s only with the chromecast.

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there Luna,

I apologize about the late response, thank you for being patient! Were you able to fix that audio issue? If not, I'd be happy to help out, let me just ask you some questions about what's happening:

  • What is the firmware version of your Chromecast?
  • What version of Google Home are you using?
  • Do you have a soundbar connected to your TV?
  • Are you able to re-create this issue on another TV?
  • What troubleshooting steps have you already tried?

I look forward to your response, and if you have any other questions or concerns for me, please let me know!

Best regards,
Jeran
 

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,

Did you have any more questions or need any additional help? If not, I'll go ahead and lock up this thread in 24 hours.

Just checking up,
Jeran
 

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there!

We haven't heard back from Luna, and it's been a few days, so I'm locking the thread. As always, feel free to make a new thread if you have any more questions or concerns.

Have a good one!

Best regards,
Jeran