cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Chromecast Audio issue

LudwikMazurek
Community Member
Hi!
I have constant issues with chromecast audio. I have 3 of them plugged in in 3 different audio systems around a house. Mostly I am listening to music on my main system with wiim mini streamer but from time to time I want to move tidal to my chromecast audio upstairs. I have asus aimesh around a house and excellent wifi strenth. I have also binded chromecasts to upstaris router for stable connection.
Unfortunately from time to time tidal wont connect to Chromecasts audio. I need to restore Chromecast then, again install them and rejoin to rooms and home in home app. It is very irritating. After all that fresh installation it works for a while. And after few days or a week everything is happeing again. And so on.
Please help me.

 

1 Recommended Answer

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there LudwikMazurek,

 

Awesome, I'm glad to hear that you got it working! It's a possibility that if there are a few walls and floors between the router and the Chromecast Audios, the 2.4GHz network band may have had issues. In the meantime, did you have any other questions? If not, I'll go ahead and lock the thread in 24 hours.

 

Best regards,

Jeran

View Recommended Answer in original post

14 REPLIES 14

LudwikMazurek
Community Member

Hi!
I have constant issues with chromecast audio. I have 3 of them plugged in in 3 different audio systems around a house. Mostly I am listening to music on my main system with wiim mini streamer but from time to time I want to move tidal to my chromecast audio upstairs. I have asus aimesh around a house and excellent wifi strenth. I have also binded chromecasts to upstaris router for stable connection.
Unfortunately from time to time tidal wont connect to Chromecasts audio. I need to restore Chromecast then, again install them and rejoin to rooms and home in home app. It is very irritating. After all that fresh installation it works for a while. And after few days or a week everything is happeing again. And so on.
Please help me.

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there LudwikMazurek,

I'm sorry to hear that your Chromecast Audio and the Tidal app aren't playing nicely. I'd be happy to help you look into this, as I imagine your current workaround is a pain. First, I follow the steps listed in this article to be safe. Then, I would see if this problem persists across other apps, such as YouTube or Spotify. That way, we can narrow down the potential cause a bit more.


I look forward to your response, and if you have any other questions or concerns for me, please let me know!

Best regards,
Jeran

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there LudwikMazurek,

Do you have any more questions or need any additional help?

Thank you,
Jeran

LudwikMazurek
Community Member

yes. I didnt get Your earlier reply. The issue is not limited to tidal. It is the same with other app.

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there LudwikMazurek,

No problem at all! When this issue occurs on that Chromecast Audio, what is the status of the LED light on the device? If the device is throwing an error, it would appear there. Check out that article I linked, and it should provide some insight.

Best regards,
Jeran

Solid white

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there LudwikMazurek,

That is interesting, and you already followed the steps listed in this article? Try following the troubleshooting steps in order, then if the problem persists, we can get you in contact with Chromecast support to dig a little deeper.

Best regards,

Jeran

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there LudwikMazurek,

Just checking up again, do you have any more questions that we can address?

Thank you,
Jeran

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,

Do you have any more questions that we can address?

Thank you,
Jeran

LudwikMazurek
Community Member

Yes. Why it isnt working?

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there LudwikMazurek,

That's what we're trying to figure out. If you'd prefer, I can have someone from Chromecast Support reach out to you. To do that, you'd need to fill out this form.

Thank you,
Jeran

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there LudwikMazurek,

Just checking up again, do you need any additional help? 

Thank you,
Jeran

LudwikMazurek
Community Member

I turned 5Ghz wifi on and it works now. 

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there LudwikMazurek,

 

Awesome, I'm glad to hear that you got it working! It's a possibility that if there are a few walls and floors between the router and the Chromecast Audios, the 2.4GHz network band may have had issues. In the meantime, did you have any other questions? If not, I'll go ahead and lock the thread in 24 hours.

 

Best regards,

Jeran