cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Replies are disabled for this topic. Start a new one or visit our Help Center.

Heat Link from Nest 3 learning thermostat disconnects (heat link) every day during 30 minutes

FredClement91
Community Member

Hi all,

I already saw a lot of posts about this problem but no solution.

My thermostat is disconnecting (heat link) once or twice a day from the receiver.

I tried to reset, factory reset, bring the thermostat near to the receiver, nothing helps.

And without doing anything, it gets back to normal after about 30 minutes.

Has someone here the same issue and found a solution ?

Thanks

7 REPLIES 7

Frustratedddd
Bronze
Bronze

I take it you are using your thermostat as remote, and not wired? This problem can be caused by interference from anything, ie microwave, DECT phone, things like that. Do you have anything of that nature in the home? Try isolating any item that could be the issue, and see if that helps.

UanaC
Community Specialist
Community Specialist

Hello there! Thanks for posting and I'm really sorry to hear about your intermittent issue with your unit. As @Frustratedddd mentioned this might happen due to any physical interference. Such as wireless devices, walls, pipes, magnetic filters, cordless phones, microwaves. Also, do you get any error message when the devices disconnect? It would be best to get in touch with us via phone in the moment they are disconnected. You can reach us on our UK phone number:
Phone support number: +44 0808 169 2307
Phone hours:
- 8 A.M. - 7 P.M. GMT Mon-Fri
- 9 A.M. - 5 P.M. GMT Sat-Sun

Let me know if I can help you with anything else?

LarisaL
Community Specialist
Community Specialist

Hi there, just checking in! Did you see the message from my colleague?

FredClement91
Community Member

Hi, 

 
sorry for answering late.
I tried to put the thermostat very close to the receiver, so I don’t think that interferences are the cause.
But maybe I found a reason.
I noticed that the Wifi of my SFR box is really bad, and I have other devices also disconnecting from Wifi.
I added an new wifi access point and connected the thermostat to it.
For now all is working fine. I will let you know if I have some new issues.
 
Regards,
 
Frederic

LarisaL
Community Specialist
Community Specialist

I'm glad to hear that it is working fine now! Is there anything else I might help you with, in the meantime?

FredClement91
Community Member

Not for now, thanks, I hope it will stay like that

LarisaL
Community Specialist
Community Specialist

Understood. In this case, I'll be locking this thread. If you have any new issues, updates or just a discussion topic, feel free to start a new thread in the community. Thanks, Larisa.