cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

TD014(0.64)

ukxpat
Community Member

Hi,

 

I've been trying ALL MORNING to connect my Nest to my app (which was previously connected with no problems) and I keep getting this error message? I've rebooted the phone, my network, the Nest, everything but it's still not connecting to the Nest app.

 

IMG_2017.jpg

 

Any help would be much appreciated.

Thanks!

29 REPLIES 29

kiltguy2112
Silver Product Expert
Silver Product Expert

Here is a troubleshooting chart for error codes.  You may have to reset the tstat.

https://support.google.com/googlenest/answer/9703157?hl=en#zippy=

Thanks I tried that but still no luck.

 

 

kiltguy2112
Silver Product Expert
Silver Product Expert

Just double checking, you reset the tstat and didn't just reboot it?

Yes, reset it about 8 times so far and used different WIFI networks to try to connect but still getting that error.

trob9977
Community Member

Any luck getting past this error?

trob9977
Community Member

Same problem here - I have 3 other nest thermostats connected to my phone, but every time I try to connect this fourth - I get the TD014(0.64) error... I've reset everything -> the wifi router, restarted all thermostats and reset this one that I'm trying to add - so frustrating.

ukxpat
Community Member

I’m with you on this. Even bought new Nest and having the same problem with both of them. Seems like they need to Dona software update to fix this problem. 

trob9977
Community Member

Same here - bought brand new nest… can’t add it. I’m at a loss.

ukxpat
Community Member

I’m with you, at a total loss. Spent around 12 hours on it. 

ukxpat
Community Member

I’ve tried it with 2 iPhones and iPad, all with the same error code, So I’m thinking the fault is with the tstat. 

trob9977
Community Member

I've since changed my network to a different router (the previous one I had before I upgraded last year - in fact, the one I originally set up the nests with) - thinking that may be the issue... still no luck. I'm giving up for a while - will re-visit this issue in the new year.

ukxpat
Community Member

So I found a way around this problem. You need to create a NEW HOME but name that where your tsat is (bedroom/living room) then it will add the new one. Hope this helps. 

I had they same problem. Three thermostats for on same app. One went wonky and would not connect to internet. Google replaced for free as this is a known issue. Could not get the replacement head to connect to my app…went through everything suggested and still got error TD014. 

tried uxkpat workaround and it connected with no issues to the new home I created. This is a big PIA as I now need to use 2 homes to have app control for away, echo, etc.

 

Google needs to fix this bug!!! I’m going to call the support line when I calm down a bit.

agkamath
Community Member

 I had a similar problem. First my nest wouldn't connect to wifi. After multiple calls and chats with Google Support, (who initially blamed my internet service provider) i got a replacement. The wifi connection problem was resolved with the replacement thermostat, but my app still wouldn't connect and show the same error. (TD014). One solution recommended in this page worked for me.

  • Go to Google Home App
  • Delete the Home from the app completely. All devices on nest home will go away of course.
  • Add all the Google devices one by one. 

I had Google Mesh (router + 2 wifi points), 3 temperature sensors and 2 thermostats for 2 levels. It was a pain to do all the setup again. But i'm glad to say it worked. Now i am fully back up with all the google devices. 

Good Luck!!!

skiebus
Community Member

I had the same problem. Tried it a hundred times, reset it, reset it again. Just made it work by starting the add product process on my laptop in a browser, then it said continue in the app. Went to app on phone and started the process again and it worked!

zac_snacks
Community Member

Rather than create a whole new household, I was able to solve this issue by removing ALL Nest devices from my home, then re-adding the offending device first (so that it didn't try to connect with the assistance of another Nest), and then re-adding all of the remaining devices.

jeewhiz
Community Member

I had the same issue trying to add a new thermostat to an existing home. zac_snack’s suggestion of removing existing thermostats from the home then adding the new one first worked for me. 

trob9977
Community Member

I ended up having to remove all the thermostats, then delete the home, add a new home and add all the thermostats.  But that did resolve it - I have all four of my thermostats connected now...

ukxpat
Community Member

Thanks for the info, I will try deleting and re-adding BUT not until it's winter here in the desert and I don't have to have the AC on all day.

Fixthisplz
Community Member

How is it that I can set up a new product without connecting to a nest device, but when I try to add a 2nd it HAS to use another device? Why isn’t there an option to bypass this? Fix this, because I’m tired of wasting time on something so obviously easy to work around. I work for a company that installs your products and I constantly have this issue. It’s not feasible to remove every device and set it up new

Michaeljdaly14
Community Member

I had the same issue. Was on chat for hours with Google. They act like this has never happened before but clearly that is not the case. I ran out of time trouble shooting with Google so I just added a new home for the 2nd thermostat. While that works it is not ideal so if anyone finds out how to add the second thermostat to a single home. Please post it here. Thank you

goognestbugs1
Community Member

I had the same problem: having two Nest thermostats, trying to add a third. I had to add a new home as suggested earlier. This is an unbelievably stupid bug. IT NEEDS TO BE FIXED!!

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Hi all,

I just wanted to jump in real fast to see if you saw Chilootz's reply and to see if you had tried that method. If you are still needing some help, just let us know and we'll be happy to continue helping.

Thanks,
Jeff

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Hey everyone,

I just wanted to follow up once more to see if you were still needing some help here. If so, just let us know.

Thanks,
Jeff

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Hi everyone,

Just one quick final check in here since activity has slowed down. We'll be locking the thread in the next 24 hours, but if you still need help, I would be happy to keep it open. If there's more we can do, just let me know.

Thanks,
Jeff

zac_snacks
Community Member

@Jeff none of the “solutions” here are real solutions; they are just workarounds. This problem need to be reported to Nest engineers and fixed. 

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Hey zac_snacks,

 

I understand the frustration, for sure. One thing you can do to pass that feedback along to the developers and engineers is to use the feedback feature in the Home app. Here are the steps.

  1. Open the Google Home app Google Home app.
  2. At the top right, tap your account.
  3. Tap Feedback and then tap the type of device you'd like to submit feedback for.
  4. To display available emails, in the "From:" section, tap the arrow on the right. Select your email address.
  5. In the feedback summary, write a brief description of your issue.
  6. Be sure to check the box for Screenshot and System logs.
  7. To submit feedback, at the top right corner, tap Send .

I can also pass your feedback along for you, but definitely take a moment to voice your frustrations as they do get noticed and taken into account by our internal teams. If you have any other questions, let me know.

 

Thanks,

Jeff

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Hi all,

 

I just wanted to touch base once more to see if there were any other questions on this. I've passed along the feedback to our teams and still invite you to do the same. I'll be closing up the thread in the next day unless we have additional needs here. If you need anything more, just let me know.


Thanks,

Jeff

Chilootz
Community Member

In case this helps anyone…. I found the issue with my setup was trying to add a newer nest 3rd gen with a 1st gen nest already added to the app.  To solve this problem I removed the 1st gen nest and then added the newer one, and then re-added the older nest.  Ironically the older was was the easiest to add because it does not do the whole let me find another nest first routine.