cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Google nest audio Not responding

Avinashs551
Community Member

Hi , 

   When i try to turn on my google nest audio , i see all the lights on at start and then for some time its just blinks as if it is taking time to load and later there's no response . Its not responding to any keywords , no audio even if i mute/unmute the speaker , not able to hardrest too . In the app the device is not responding . Tried rebooting it from app but unable to do it . 

1 ACCEPTED SOLUTION

Avinashs551
Community Member

Hi everyone , 

  Just wanted to update i did get in touch with the Google customer care and they helped me out in resolving the issue . 

I had to perform a hard reset  , turning it on and off for 10 times and after that hardreset it works flawless back to normal again . It's been a long time since the issue has been fixed and i haven't come across any issues as in such .

View solution in original post

7 REPLIES 7

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi Avinashs551,

 

Thanks for reaching out.

 

Sorry to hear about what's happening with your Google Nest Audio. A few things I'd like to ask:

 

  • When did this start to happen?
  • Are there any lights showing after you say "OK Google" or "Hey Google"? What LED lights are showing?
  • How far is the Nest Audio from you when you try to command it?
  • Are there any other Google Nest speakers set up on your home?

Let's go ahead and try first to reboot the Google Nest Audio by simply unplugging it from the power source for a few minutes, making sure that you are also using its original power cable. In case you still experience the same thing after unplugging it, perform a complete reset and let's see if it works.

 

Keep me posted.

 

Best,

Princess

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hey Avinashs551,

 

Chiming in to see if the troubleshooting steps shared help? Feel free to update this thread, and we're happy to assist you further.

 

Cheers,

Muddi

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hey Avinashs551,

 

Chiming in to check if you still need help with this? Hope the previous post helped, otherwise I’ll be locking the thread.

 

Best,

Princess

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

I haven’t heard from you, so I’ll be locking the thread in 24 hours. Thanks for posting!

 

Best,

Princess

Avinashs551
Community Member

Hi everyone , 

  Just wanted to update i did get in touch with the Google customer care and they helped me out in resolving the issue . 

I had to perform a hard reset  , turning it on and off for 10 times and after that hardreset it works flawless back to normal again . It's been a long time since the issue has been fixed and i haven't come across any issues as in such .

Mlabrador
Community Specialist
Community Specialist

Hi Avinashs551, 

 

Appreciate you for updating this thread with your resolution, it's a big help. Just reply to this thread if you need more help. 

 

 

Best, 

Nikki 

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi everyone,

 

It's good to know that the steps shared by @Avinashs551 worked. I'll consider this case complete and will lock the thread in 24 hours.

 

Feel free to start a new thread if you need assistance with your Google speakers.

 

Best,

Princess