cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Intermittent blank screen then "connecting" message

Gsmi
Community Member

While displaying google photo's on my nest hub I am getting intermittent blank screen then the message connecting. I have factory reset and rebooted several times with no effect.

Tried it for streaming problem by watching Drive camera, it does not do the blank screen or connecting and streams steadily for several minutes before defaulting back to google photo's.

This problem only started today, well the connecting problem has been going for some time but long intervals, had to do a router reboot today and that is when the blank screen started and the connecting issue became every few minutes.

The nest hub is a second generation model 7" display GA01331-GB

If anyone has any ideas I would be grateful 

 

1 Recommended Answer

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi Gsmi,

 

Thanks for updating us. It's good to hear that it's working perfectly fine now. I'll keep this thread open for 3 more days for you to monitor its behavior so you can update us if you notice any changes.

 

Best,

Princess

View Recommended Answer in original post

7 REPLIES 7

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hi Gsmi,

 

Thanks for sharing details about the issue here. Sorry to hear that you're having issues with your Google Nest Hub (2nd gen). To help us eliminate network issue, please try setting up your device using a mobile hotspot. Please note that you will need two mobile devices for this setup (one will serve as a router and the other to be used to set up your Nest Hub). If you still notice a random black screen please send a video showing the issue so we can have better picture of what's happening to your device.

 

Let me know how it goes.

 

Cheers,

Muddi

Gsmi
Community Member

Good morning Mudd

I have tried your suggestions, connected to my mobile and watched the photos for 15 mins and had no problems. I have reconnected to house WiFi and problem immediately started again. I will try to attach video.

I suppose from this it must be a WiFi issue with our provider or router, I will contact them to see what they have to say.

Thanks for your help, will post how I got on 👍

tried to upload video but cannot do it , sorry

Gsmi

Gsmi
Community Member

Sorry for the typo Muddi, phone auto corrected and I missed it 🙄

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hi Gsmi,

 

Thanks for trying. I agree that this issue can be related to your network since it's working fine when connected to your mobile hotspot. You can try moving your device within 15-20 ft. away from the router to make sure that it's getting a strong signal from your network. Also, you can ask your network provider to help you change the channel settings of your router for better signal.

 

Keep us posted.

 

Cheers,

Muddi

Gsmi
Community Member

Good morning Muddi,

Busy day yesterday so didn’t get time to try anything, however, I noticed that the drop outs became further apart for a short while then the display became steady.

Without monitoring full time everything seems to be normal and yet I have not done anything! Can’t explain it but seems to have fixed itself.

So, thanks for your help and fingers crossed it doesn’t happen again.

Thanks again. 👍

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi Gsmi,

 

Thanks for updating us. It's good to hear that it's working perfectly fine now. I'll keep this thread open for 3 more days for you to monitor its behavior so you can update us if you notice any changes.

 

Best,

Princess

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi Gsmi,

 

Due to inactivity, we'll go ahead and lock this thread in 24 hours. Feel free to start a new thread if you need assistance with your Google speakers and we'd be glad to assist you further.
 

Best,

Princess