cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Streaming Spotify (Orbi)

Angelique
Community Member

I've had 6 months of blissful harmony with my kitchen based NHM and a bedroom based Nest Hub.

Since installing Orbi streaming from my phone has become impossible 2ith tracks randomly stopping, often after 9 secs exactly (which seems odd). It looks like the track is buffering and occasionally it does restart for a song or two before hitting the same issue. Usually though it hangs at the 9 sec mark with the remaining time of the song flashing like it's trying to load the rest of the song on dial up or something.

 

I've tried all sorts of settings on the Orbi: dropped down to 2.4GHz only, turned off IPV6 but nothing seems to be working. 

 

Any advice gratefully received.

1 Recommended Answer

Angelique
Community Member

Solved

 

Orbi needed to be in AP mode. Can't believe I didn't think of this sooner. All working as expected now. For reference nothing in the Orbi setup tells you to do this.

View Recommended Answer in original post

8 REPLIES 8

Darwin
Community Member

Uninstall the app and try again 

Jake
Community Specialist
Community Specialist

Hey Angelique,

 

Sorry for the late reply. I wanted to jump in, and see if you are still having trouble with streaming Spotify after uninstalling the app? Please let me know, as I would be happy to review further.

 

Best regards,

Jake

Jake
Community Specialist
Community Specialist

Hey Angelique,


I am sorry to hear you are still having trouble with the device not playing Spotify. I know this is not an ideal situation. I did find an article that has some troubleshooting steps that could be of help. Please let me know if that does, or if you have any questions from here.

 

Best regards,

Jake

Jake
Community Specialist
Community Specialist

Hey Angelique,


I wanted to check in and see if the article was of any help. Please let me know if you have any questions from here, as I would be happy to take a closer look.

 

Best regards,

Jake

Jake
Community Specialist
Community Specialist

Hey Angelique,


I want to ensure you are good to go, and everything is working properly. Please let me know if you are still having trouble, as I will be locking the thread in 24 hours due to inactivity.

Best regards,
Jake

Angelique
Community Member

Hi Jake, afraid so. I've really tired everything I can think of. It feels like there are so many moving parts/ variables and the problems seem really inconsistent so it's hard to be precise about what's going on. Most common issues are:

 

1) Google Hubs seem to struggle with a voice request first thing in the morning or after long periods of inactivity. It's like if I OK Google and it reports an error, on the fourth or fifth go it kind of finds its gear and starts listening. This is also characterised by it transposing my words on top of the screen as it listens. In this state it either doesn't show any words - just pauses before giving me the "glitch" message...or...it freezes, showing the first word ..before pausing and giving me the glitch message.

 

2) Streaming Spotify or casting a YouTube or TV app movie tends to buffer within the first 10 seconds, consistently every 30 seconds or so...or after a song...or two. 

 

3) my unproven theory is that it actually encounters less streaming buffering issues when my wife has vocalised the request...but that might just me thinking my Hub hates just me 😀

As I see it, the variables that might be causing headaches are:

1) two hubs: one upstairs, one down. Sometimes when it's in that paused state and unable to process verbal commands a screen msg appears saying a different device responded and whether that was incorrect 

 

2) my main google account is used to access my Spotify account and my wife is a linked account in Google Home AND in Spotify family. I'm not sure if my wife has verbal requested music on the hub whether it's using her voice to access her Google data/ account before taking her to her Spotify account, or whether Google treats any voice command as "me" and then Spotify struggles to identify whose who in responding to the verbal command. That might be particularly difficult if I'm already listening to music on my phone.

3) The Orbi is plugged into our previous router and I have a suspicion the old router doesn't have IPV6. Not sure if that would cause problems but I'm wondering if a newer router would better work with a brand new Orbi system.

 

Thats probably the main bits and pieces of the setup that might be causing issues. I could start a whole new thread in what settings ive turned on and off in the Orbi settings!thanks for any observations/ wisdom!

 

 

 

 

 

 

Angelique
Community Member

Solved

 

Orbi needed to be in AP mode. Can't believe I didn't think of this sooner. All working as expected now. For reference nothing in the Orbi setup tells you to do this.

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi Angelique,

 

Thanks for the update! Glad that it's already working perfectly.

 

Since this has been resolved, I'll consider this as complete and will lock the thread in 24 hours. Feel free to start a new thread if you need any assistance with your Google Nest speakers.

 

Best,

Princess