cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Google Nest keeps saying "i also need to know which device to use"

Prajith
Community Member

Hello

I have set up my TV with chromecast with Google TV. when I ask the Google assistant on the Google Nest to play any particular series on netflix on tv...it keeps saying "I also need to know which device"

1 Recommended Answer

Cathal_S
Gold Product Expert
Gold Product Expert

Hi Prajith,

You can either use a fully formed command that includes what device you would like playback on or set a default for media playback within the Google Home app.

Default audio/video playback:

https://support.google.com/googlenest/answer/7532812

Regards,
Cathal

View Recommended Answer in original post

16 REPLIES 16

Cathal_S
Gold Product Expert
Gold Product Expert

Hi Prajith,

You can either use a fully formed command that includes what device you would like playback on or set a default for media playback within the Google Home app.

Default audio/video playback:

https://support.google.com/googlenest/answer/7532812

Regards,
Cathal

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hi folks,

@Cathal_S, thanks for the help.

@Prajith, thanks for posting. I hope you've got the answer you're looking for. If you're still in need of any assistance, feel free to let us know. You can also use this command below to play a media on your TV. Say "Hey Google, play <media> on <TV name>."

Thanks,

Juni

Prajith
Community Member

Hey guys...with voice command it opens the respective apps such as Netflix or Disney but does not play the show..even when I give a command like "play stranger things on netflix on tv"...when I give this command it says "I also need to know which device"..I made the tv the default media as suggested by Cathal)..but if I just say open netflix..it carries out this command...the problem is with playing a desired video or series on command

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi Prajith,

Thanks for sharing the steps you've tried. Can you check if this also happens when you try to play a video from YouTube?

Best,

Princess

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hey Prajith,

I wanted to follow up and see if you are still in need of any help. Please let me know if you are still having any trouble from here, as I would be happy to take a closer look and assist you further.

Cheers,

Muddi

damndoodle
Community Member

I am experiencing the same issue, with any permutation of the command:

Hey Google…

…play Stranger Things on Netflix on the TV (doesn’t work)

…play Casey Neistat on YouTube on the TV (doesn’t work)

..open Netflix on the TV (works)

..open YouTube on the TV (works)

..turn on/off the TV (works)

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hey damndoodle,

To confirm, does it happen to all movies or videos from Netflix and YouTube? Also, what are the troubleshooting steps that you've done on your devices?

Cheers,

Muddi

damndoodle
Community Member

Yes, it happens with all media/shows for any application.
I've tried reconnecting accounts and I've tried renaming devices. Neither worked.

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi damndoodle,

Thanks for trying the steps. Could you please provide the cast firmware version of your device?

To check which firmware version you're on, follow these steps:

  1. Open the Google Home app Google Home app.
  2. Touch and hold your device's tile.
  3. Tap Settings and then Device information.
  4. Under "Technical information," check for Cast firmware: "X.XXX.XXXXX." If the device is on Fuchsia, check for System firmware version: "X.XXXXXXXX.X.XXXXXXX"

Best,

Princess

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,

 

We just want to check if you have seen our response posted above. Let us know if you have additional questions, otherwise we'll be locking the thread.
 

Best,

Princess

Hey team,

thanks for the ping — unfortunately, the firmware information is not available for my device since I am using a SONOS Arc. This is the main device I am concerned about.

 

However, there is a Google home pod that has the following info:

System firmware version: 324896

Cast firmware: 1.56.324896


This little pod does not understand the command and cannot find devices that are available either. Thanks for taking another look! 

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hey damndoodle,

 

Thanks for that information. Please note that we have very limited support on third party speakers with built-in Google Assistant like Sonos Arc. You might need to reach out to them for better assistance.

 

For the Google Home pod, please reboot it by disconnecting it from the power source and leave it unplugged for 1 minute. Once done, plug them back one at a time with intervals. If it's still the same, proceed with resetting your device to refresh all the settings.

 

Keep us posted.

 

Cheers,

Muddi

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

I just wanted to follow up to see if you still need our help. Please let us know as we would be happy to answer any questions you may have.
 

Thanks,

Juni

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hello there,

 

We haven’t heard back from you, so I'll be locking this thread in 24 hours. Feel free to create a new one if you have more questions or have other concerns in the future.
 

Regards,

Juni

damndoodle
Community Member

Thanks for the suggestion but I’ve tried the steps above by unplugging/resetting and there is no improvement—this is impacting more than just third  party Google devices. Specifically, my Google home pod does not understand this command. I recommend trying those 3-step-commands yourself on your own Google devices, @Muddi @Princesss @Juni @Cathal_S 

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hey damndoodle,

 

To help us get a better picture of what's happening, do you mind sharing a video?

 

Cheers,

Muddi