cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

NAS connection to Google Wifi - hardwired but connection is not reliable

tdb
Community Member

I have connected a WD NAS to my Google Mesh Wifi system (3 pucks, has been working very well for a couple of years). The NAS seems to work well and has shown that it is capable of high transfer rates. The problem is that it just stops communicating in the midst of a task and as a result large file transfers fail - i.e. when conducting a backup, a large file will stop moving and the backup software eventually fails due to an 'unknown network issue'. This is probably a network config issue but I'm not familiar enough to guess a solution. Any ideas out there?? Thanks.

1 Recommended Answer

tdb
Community Member

An update - this issue is solved, at least from a network perspective. The culprit was - in retrospect - the usual suspect. I use Bitdefender and when I shut down virus scanning the transfers are able to complete without issue.

View Recommended Answer in original post

4 REPLIES 4

olavrb
Platinum Product Expert
Platinum Product Expert

Is it connected to the primary/ master puck? Behind a unmanaged switch, like a Netgear GS108 for instance? That's how I have my Synology NAS connected, works like a charm.

Are there any logs on the NAS device itself?


I don't work for Google. I'm here to help and learn more.

tdb
Community Member

Thanks for the query - I have posted a reply to the original with what I found. I actually removed a switch during the troubleshooting so it is now directly connected to the puck and seems to work fine. 

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Thanks for letting us know you worked it out, tdb. 

Since we have this figured out, I'll go ahead and mark it as resolved. Thanks to olavrb for the input. If you need anything else, please feel free to open up a new thread.

Thanks.

tdb
Community Member

An update - this issue is solved, at least from a network perspective. The culprit was - in retrospect - the usual suspect. I use Bitdefender and when I shut down virus scanning the transfers are able to complete without issue.