cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Nest cam and floodlight - floodlight appearing offline in app

Bill4
Community Member

I just installed the new floodlight and camera. I set them up in the Google Home app. The camera works fine but the light says it is offline. When I go outside the camera turns on and the lights turn on. 

Is anyone else having problems with the lights appearing offline in the home app?

2 ACCEPTED SOLUTIONS

VWS
Community Member

I called Nest support, and this is what I needed to do that got my floodlight back online and back in the app:  I removed that device from the Google Home app.  Then I needed to do a factory reset - on the peak of the dome on the back of the camera is a tiny button....while camera is powered, press and hold for about five seconds - light changed to a pale orange and there were "countdown beeps."  Then the light turns solid white.  Cut power to the whole device for at least four minutes.  After turning power back on, add that camera and floodlight back into the app.   This all worked for me, I have my floodlight back in the app and I can control it once again.

View solution in original post

frostbitex
Community Member

All is working on my end now, thanks!

View solution in original post

12 REPLIES 12

JoeyG
Community Member

Yes, I am having the same issue. 

VincentBucciach
Community Member

Yep. Same issue.

 

has anyone found the solution?

frostbitex
Community Member

I was afraid it was just me... Same exact problem

VWS
Community Member

I installed my Nest Cam with Floodlights a few days ago and I'm having the same problem.  I hope someone will be able to provide a solution.  I'd like to be able to turn on the lights and keep them on when I need them.

VWS
Community Member

I had wondered if I needed to remove the Nest Cam with Floodlight from my Google Home app and start from the beginning to get the floodlight back online.  Now that I've reinstalled the camera, the app is not detecting the light at all.  I can't turn it on....I can't adjust the settings.  The light still turns on if it detects motion.  But I can't control anything else.  At least before, the light icon and device was in the app.  Now it's nowhere to be seen in the app.

frostbitex
Community Member

I tried the same thing you did, removing the device, resetting it, and attempting to re-add. I had the same result of the camera working fine, although would occasionally have a pink tint to the video. The lights were unresponsive in the app, and would only be on for 30 seconds at a time when it detected motion. Live view wouldn't activate the lights either. I ended up exchanging mine first camera (manufactured in August) for a new one which was manufactured in September. Thew new one works perfectly. Might have ended up with a bad batch.

VWS
Community Member

See another comment I posted below (accidentally was posted twice.)  I was able to get it working after I called Nest support, by doing a factory reset.

 

VWS
Community Member

I called Nest support, and this is what I needed to do that got my floodlight back online and back in the app:  I removed that device from the Google Home app.  Then I needed to do a factory reset - on the peak of the dome on the back of the camera is a tiny button....while camera is powered, press and hold for about five seconds - light changed to a pale orange and there were "countdown beeps."  Then the light turns solid white.  Cut power to the whole device for at least four minutes.  After turning power back on, add that camera and floodlight back into the app.   This all worked for me, I have my floodlight back in the app and I can control it once again.

VWS
Community Member

I called Nest support, and this is what I needed to do that got my floodlight back online and back in the app:  I removed that device from the Google Home app.  Then I needed to do a factory reset - on the peak of the dome on the back of the camera is a tiny button....while camera is powered, press and hold for about five seconds - light changed to a pale orange and there were "countdown beeps."  Then the light turns solid white.  Cut power to the whole device for at least four minutes.  After turning power back on, add that camera and floodlight back into the app.   This all worked for me, I have my floodlight back in the app and I can control it once again.

Brad
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

Just checking in to see if you still need assistance with this issue. It looks like @VWS has solved their issue. I would suggest others do the same as a factory reset, and adding it back into the app usually does the trick. Please let me know if you need further assistance. 

 

Best Regards,

Brad.

frostbitex
Community Member

All is working on my end now, thanks!

Brad
Community Specialist
Community Specialist

Hey Folks.

 

At this time, I'll go ahead and lock this thread. If you're still experiencing problems, feel free to start a new thread and we'll be happy to help.

 

Best Regards,

Brad.