cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

SONY BRAVIA TV PROBLEM CONNECTING TO CLOUD

DANY007
Community Member

Hi,

I just setup a brand new Google SONY TV with embedded chromecast and I always have the same problem in my google account when I tap on my TV device to finish the setup :”PROBLEM TO CONNECTING TO CLOUD”. I redo and reset the TV 2 times and I still get the same problem. All on my other devices is working perfectly. The TV is connected to my network with an ethernet cable and my IPHONE 14 obviously on WIFI on the same network.
Thanks for your help.

23 REPLIES 23

goodedp72
Community Member

Just wanted to chime in and let you know many people, including myself, have the same issue. There is no fix for now. Google is aware but I don’t believe they’ve identified the source of the problem

Ok. Even if I call SONY, no solutions so far?

DANY007
Community Member

Ok. So even if I call Siny, we still have the problem?

goodedp72
Community Member

Nothing so far. There are some reports of other TV brands experiencing the same issue, although Sony seems to be a common denominator

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hi folks,

 

Thanks for posting here in the Google Nest Community and sorry for the late response.
 

I know how it feels when something isn’t working as it should, let's check what's going on. Have you both tried using another network to further isolate the issue? If not, could the both of you try it and let’s observe if this will make any difference.

 

Keep me posted.
 

Regards,

Juni

goodedp72
Community Member

Hi John, the problem replicates across multiple networks, four iPhones in my household, using any one of four Google accounts in our family.  I also have two Sony Bravia TVs (that are older) that don’t experience the problem.  Further, the problem doesn’t exist if I use the Google Home app on my Chromebook.  So the commonalities are somewhere in the Google Home->Sony Bravia->iPhone realm (not super helpful I know).  Thanks, Dave

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

Thanks for the response. Have you tried using an Android phone to see if this will make any difference?

 

Keep me in the loop.

 

Thanks,

Juni

goodedp72
Community Member

Hi it worked with a chrome book 

DANY007
Community Member

Hi Juni, I also try just the TV on the Network, still have the problem.

Thanks

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there DANY007,

I apologize about the late response on this thread; we appreciate your patience! I don't suppose you've tried updating your Sony Bravia's firmware? It may also help to try a factory reset on the TV to clear out any old data that may be affecting connectivity.

Best regards,
Jeran

goodedp72
Community Member

I know this question wasn’t directed towards me, but to save others pain, I’ve factory reset everything in the chain—TVs, router, WiFi, iPhone, etc and the issue persists.  It appears to be a system-side issue (not sure which system…Google, Apple, Sony)

Jeran
Community Specialist
Community Specialist

Hey there goodedp72,

 

No problem at all, thank you for letting us know! Have you been able to reach out to Sony regarding this issue to see if they are aware of any outages? Chromecast built-in is open-source software, so they are free to modify it as they see fit, and that could create some bugs or issues that only Sony would be aware of.

 

Best regards,

Jeran 

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

Buzzing in — do you still need our help? Don't hesitate to reach back if you do.
 

Thanks,

Juni

DANY007
Community Member

Hi! yes, because it still not working 😞

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hi DANY007,

 

Thanks for the response. Did you contacted Sony support about this? If so, what's their feedback about it?

 

Looking forward to your response.

 

Thanks,

Juni

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

Buzzing in — were you able to contact them? If so, whats their response with regards to your concern?  Don't hesitate to reach us by updating this thread.
 

Regards,

Juni

DANY007
Community Member

Hi Juni, I contact Sony this week and they sais they are working on that. So I keep you post.

Thanks

Azarco
Community Specialist
Community Specialist

Hey DANY007,

 

Thanks for letting us know. We hope they're able to provide the help that you need. 

 

Keep us posted.

 

Best,

Alex

Azarco
Community Specialist
Community Specialist

Hello there,

 

We wanted to follow up and see if you are still in need of any help. We hope Sony support was able to answer your questions.

 

Thanks,

Alex

Azarco
Community Specialist
Community Specialist

Hi DANY007,

 

One quick final check in here since activity has slowed down. We'll be locking the thread in the next 24 hours, but if you still need assistance, feel free to start a new thread in the Community and we’ll be happy to help.


Regards,

Alex

goodedp72
Community Member

Just an fyi…there has been no progress and the original problem still persists

DANY007
Community Member

Hi and thank you for follow up, the problem is not solve yet. I have talk to Sony and I need to talk again. So much time wasting.

Jay-J
Community Member

Yeah, still not working. Dont lock