cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Replies are disabled for this topic. Start a new one or visit our Help Center.

Google nest 7" Display won't factory reset

Jimpchicago
Community Member

I've had my Google nest v1 for about 1.5 years. It just shows a Grey screen with a g. Tried to factory reset 7 times and no luck. Any suggestions before I throw it away? Thanks. 

4 REPLIES 4

David_K
Platinum Product Expert
Platinum Product Expert

Are you using the original power supply and adapter that came with your device? Try these steps depending on which model you have. You can check that here.

Nest Hub (1st gen)

  1. Plug in the device to a different power source then reboot the device (unplug the power cord, leave it unplugged for 1 minute, then plug the power cord back in).
  2. If the issue persists, put the device in recovery mode with these steps:
    • Unplug the power cord.
    • Hold down the volume buttons and plug in the power cord at the same time.
    • Wait for the device to turn on.
    • Release the volume buttons.
  3. Once the device is in recovery mode, on the back of the device, press and hold both volume buttons together for about 10 seconds.

Nest Hub (2nd gen)

  1. Try plugging in the device to a different power source.
  2. Attempt a factory data reset. On the back of the device, press and hold both volume buttons together for 10 seconds.

Nest Hub Max

  1. Try plugging in the device to a different power source.
  2. Attempt a factory data reset. On the back of the device, press and hold both volume buttons together for about 10 seconds.
  3. If the issue persists, put the device in recovery mode with these steps:
    • Unplug the power cord.
    • Hold down the volume buttons and plug in the power cord at the same time.
    • Wait for the device to turn on.
    • Release the volume buttons.
  4. Once the device is in recovery mode, press and hold both volume buttons for 10 seconds.

Jimpchicago
Community Member

I tried all the above steps several times, even tried different outlets and rebooted the modem. Still the same result. 

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hey folks,

 

It's been some time since this thread was updated. Does anyone here need assistance?

 

Cheers,

Muddi 

David_K
Platinum Product Expert
Platinum Product Expert

Appreciate you trying those steps. I've asked a specialist to review this topic and advise on next steps.