cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Google home not connecting to cameras while on LTE

john27
Community Member

The Google home app works perfect on wifi, once on cellular data (iphone XR), it is unable to load the cameras. I still get notifications, but cannot connect to the cameras or see the history. Once back on wifi, it works great. Cellular data is enabled for the app. I removed the app and reinstalled.

11 REPLIES 11

Azarco
Community Specialist
Community Specialist

Hey john27,

 

Thanks for reaching out.

 

To make sure, are you using a Nest Camera? If so, was it working before? Is it only happening when you're connecting to your camera?

 

Cellular data can vary based on multiple factors such as the distance between the device from a carrier's tower, interference, or your data plan. Could you try using a different phone to see if you'll get the same result.

 

Best,

Alex

john27
Community Member

Yes, I have two nest camera and one door bell. Everything was working about a month ago. The door bell camera in the nest app works fine. It’s just the normal cameras with the google home app. These cameras are installed on another iPhone and it works great.  The issue is isolated to the google home app on an iPhone XR. 

Azarco
Community Specialist
Community Specialist

Hello john27,

 

Could you try toggling off/on your cellular data on your phone? Once done, reboot your phone for a few minutes. Also, make sure your iPhone XR's software is updated.

 

Thanks,

Alex

Azarco
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

I wanted to follow up and see if you are still in need of any help. Let me know if you are still having any trouble from here, as I would be happy to take a closer look and assist you further.


Regards,

Alex

john27
Community Member

Tried the above in addition I removed and reinstalled the Google Home app. Still not working. 

Azarco
Community Specialist
Community Specialist

Hey john27, 

 

Try these additional steps:

 

  • Go to your phone's Settings > General > Date and Time.
  • Tap Set Automatically  toggle it off and then back on.
  • Make sure that the timezone, date, and time are correct.
  • Turn on privacy settings. Settings >Privacy > Location > Services > Nest.

Best,

Alex

Azarco
Community Specialist
Community Specialist

Hello there,

 

We hope the steps shared above work for you. Let us know by updating this thread and the Community will be happy to lend a hand.


Thanks,

Alex

john27
Community Member

Nothing has worked, I am still unable to load the cameras using cellular data. 

aatienza
Community Specialist
Community Specialist

Hey john27,

 

I'm sorry for the delay. Could you tell us the iOS version you're using? What is the mobile app version? When did you first encounter the issue? Does this happen often? Keep us posted.

 

Thanks,

Archie

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi john27,

 

Due to inactivity, I'll go ahead and lock this thread in 24 hours. Feel free to start a new thread if you need assistance with your Google Nest devices and we'd be glad to assist you further.
 

Best,

Princess

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,

 

We just want to check if you have seen our response posted above. Let us know if you have additional questions, otherwise we'll be locking the thread.
 

Best,

Princess