cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Google mini nest 2, keeps removing itself from home devices

cinereous
Community Member

I have Google home setup with multiple devices connected. We share network with our neibours who also have a few devices as well.

I have setup our nest 2 speaker with a room and for our home's devices multiple times however after about an hour of being setup it removes itself from the room and won't allow access stating "please setup from the Google home app".

In the home app it displays "link account" under the device option. When clicked to reconfigure it fails and doesn't properly relink until the device is fully removed from the network and added again. (Then the cycle repeats).

16 REPLIES 16

GarrettDS
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,
Sorry for the late response, but I wanted to drop in here to help.

I understand that this can be confusing but I definitely wanted to stop by and see how I could help.

Just wanted to double check to see if you were still needing help on this? If so, what troubleshooting steps have you tried?

I look forward to hearing from you.

Best regards,
Garrett DS
 

 

Hi Garrett, thanks for reaching out. Yes, still experiencing issues.

 

For trouble shooting I've tried:

Resetting the nest 2 speaker.

Removing the nest speaker and adding again fresh.

Linking with a different account on the same home network.

And testing on both 2G and 5G wifi networks.

(Same results, or doesn't finish the configuration setup)

 

 

 

 

 

GarrettDS
Community Specialist
Community Specialist

Hey there, 

Thanks for letting me know what troubleshooting steps you've tried. I would suggest doing a factory reset on your speaker and uninstalling and reinstalling the app to see if that helps. 

Please let me know if you have any other questions. 

Best regards, 
Garrett DS

I have since tried a factory reset a few times.

The Google home app should be the problem as it's been tested adding by different devices as well. But I'll give it another try.

GarrettDS
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,
Just wanted to see if you still needed help. Please let us know if you have any other questions or concerns.

Best regards,
Garrett DS

cinereous
Community Member

Yes, help is still needed.

Factory reset does not work, and re-installimg the Google home app doesn't work either

GarrettDS
Community Specialist
Community Specialist

Hey there, 

Sorry to hear that you're still having issues. Have you tried clearing the cache on the app? 

Please let me know if that works. 

 

Best regards, 

Garrett DS

GarrettDS
Community Specialist
Community Specialist

Hey there, 
Just wanted to see if you saw our response. Please let us know if you have any other questions or concerns.

Best regards, 
Garrett DS

GarrettDS
Community Specialist
Community Specialist

Hey there, 
Just checking in to make sure that you saw our response. Please let us know if you have any other questions or concerns as I will be locking this in 24 hours. 

Have a great day. 
Garrett DS
 

cinereous
Community Member

I have been away for a few weeks so I haven't been able to try this.

However the speaker has been tested adding to the home network with 3 separate devices with the same issue occurring so I doubt it's an app cache issue. (Clearing app cache tonight)

GarrettDS
Community Specialist
Community Specialist

Hey there, 

Just wanted to check in to see if you were able to clear the app cache to see if that helped?

 

I look forward to hearing from you. 

Best regards, 

Garrett DS

cinereous
Community Member

I was not able to figure out how to clear the app cache, but I did reinstal the app on two separate devices. (Again I don't believe it's an app issue as I've tried adding it to the home network from 3 separate phones)

Whatever the issue is it seems related with one specific account as the nofication always says "Device Removed - X Room Speaker - ***@gmail.com has removed it from your home" this is always what appears but no prompts are given to the user of this email, and they are certainly not the one removing it.

GarrettDS
Community Specialist
Community Specialist

Hey there, 
Sorry to hear that you're still having the issue. Have you tried doing a factory reset on the device that you're having issues with?

Please let me know if that helps. 

Best regards, 

Garrett DS

Yes, the device has been factory reset around 6 times so far in testing.

GarrettDS
Community Specialist
Community Specialist

Hey there, 

If you fill out this form, someone from our team will get back to you. 
I'll go ahead and lock this thread in 24 hours. 

Best regards, 

Garrett DS

GarrettDS
Community Specialist
Community Specialist

Hey there, 
It looks like we received your filled out form, and we have passed this on to the correct team where they will be reaching out to you about your issue. 
I'm going to go ahead and lock this thread. 

Best regards, 
Garrett DS