cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

"Something went wrong" When Connecting to Philips Hue

emj2022
Community Member

This is the most frustrating thing. It worked fine in my previous 2 homes and now I can't connect my Philips Hue bridge to my Google Home - it connects and says "Philips Hue is linked" then "Something went wrong. Try again". I have 2 minis and 2 hub max screens and can't use any of them.

I found several forums on here with a similar issue and followed all the steps: I reset my Philips Hue bridge and reconnected all my lights/switches and then deleted and redownloaded the Google Home app, I restarted my phone and did the above, I ensured both Google and Hue are connected to the same wifi and are using the same @Gmail account as a sign-in. I do not have a mesh wifi, just regular wifi. Everything else works fine in Google home except Hue and nothing will fix it - it's driving me nuts. Nothing works.

Can someone please help? 

 

 

 

10 REPLIES 10

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hey emj2022,

 

Thanks for visiting the Community.

 

I know how it feels when you can't link your Philips Hue devices on the Google Home app. To confirm, how many accounts do you have on Philips Hue? Have you tried using a different phone/tablet? 

 

Please try these steps below:

 

  1. Go to https://goo.gle/2OGzpIR
  2. Log in with the same account linked on the Google Home app.
  3. Scroll down and go to "Linked Accounts," then unlink Philips Hue from their.

Let me know how it goes.

 

Cheers,

Muddi

Azarco
Community Specialist
Community Specialist

Hello there,

 

Checking back in to see if the troubleshooting shared above helps. Let us know by updating this thread, and the Community will be happy to lend a hand.


Best,
Alex

emj2022
Community Member

that didn’t work either. 😞

emj2022
Community Member

Sorry forgot to add: I have one Hue account. Not a new phone or tablet. 

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

Thanks for responding. Could you give these steps a try?

 

1) Log into https://goo.gle/3T8RgXQ
2) Click "Apps" at the top.
3) Deactivate all "Google" activated account
4) Launch Hue app on the phone
5) Click on the "Settings" icon at the top right.
6) Click on "My Bridges"
7) Click the "i" icon next to the bridge
😎 Click "Clean Up" and confirm. 
9) Go to Google Home and link the Hue account as usual
10) Note that the lights don't show up right away. You need to leave the Home Control page, wait a few minutes, then go back.

 

Let us know how it goes.

 

Best,

Princess

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hello there,

 

Chiming in to see if you still need assistance with this. Hope the previous post helped. Let us know if you have additional questions, otherwise we’ll be locking the thread.
 

Best,

Princess

Hi apologies my last message didnt send - it still does not work. 😞

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

Thanks for trying the steps provided in this thread. Could you provide your Nest speakers firmware versions and your Nest displayś software version? Check this helpful link to find those information. 

 

Looking forward for your response. 

 

Thanks, 

Juni

Jake
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,

 

I wanted to check in and see if you managed to see Juni's post. Please let me know if you have any questions from here. I would be happy to assist, and make sure you are good to go.

Best regards,
Jake

Jake
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,


I wanted to check in, and let you know that I will be locking the thread in 24 hours.

 

Best regards,

Jake