cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Blue spinning wheel and history freeze

NF
Community Member

After scrolling a few times through the video history, the video freezes and the blue wheel starts to spin forever.

The same issue has been reported multiple times by several users over the past weeks and it is extremely frustrating that it's not fixed yet. A similar report by @HamCam can be found here.

Please fix it asap otherwise Nest Cams and Nest Aware are essentially useless.

1 Recommended Answer

Rubes
Gold Product Expert
Gold Product Expert

If you’re using the “Nest” app for iOS, there was an app update this week that fixed the app (5.68.1). Check the App Store.

View Recommended Answer in original post

13 REPLIES 13

Rubes
Gold Product Expert
Gold Product Expert

If you’re using the “Nest” app for iOS, there was an app update this week that fixed the app (5.68.1). Check the App Store.

aatienza
Community Specialist
Community Specialist

Hey NF,

 

Appreciate the help, Rubes. I'm dropping by to ensure if everything is covered here. Hope that sheds some light on the issue.


Thanks,

Archie

NF
Community Member

The issue with the blue spinner seems solved in the latest update. However,  what I'm noticing since the latest update is that now, on an iPad Air (first gen) the entire app freezes after a bit of usage. Essentially, the whole interface becomes unresponsive and I have to force close the app.

Generally speaking, it's really frustrating to see all these bugs here and there - one gets fixed, and more get added... considering the cost of Nest Cams and, even more, the steep subscription price for Nest Aware, all these issues are super frustrating and invite me to seriously look somewhere else.

Note that I'm a customer for 5 years now, and it's been like so only since last year - something has changed... for the worse 😞

aatienza
Community Specialist
Community Specialist

Hey NF,

 

Oh no! Sorry to hear that. Have you tried reinstalling the Google Home app to see if that helps? Also, rebooting your phone might do the trick.

 

Thanks,

Archie

aatienza
Community Specialist
Community Specialist

Hey NF,

 

I wanted to follow up and see if you are still in need of any help? Please let me know if you are still having any trouble from here, as I would be happy to take a closer look and assist you further.


Thanks,

Archie

SteveT1
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

We haven't heard any updates from you. Please let us know if you still need help as we will be locking this in 24 hours if we won't hear back from you again. Feel free to start a new thread and we'll be happy to help.

 

Regards,
Steve

janthadeus
Community Specialist
Community Specialist

Hey everyone!

 

Thanks for the help here, @Rubes, @archie and @Steve.

 

NF, we're sorry to hear about your experience as well as for the delayed response. I also understand how you feel so I want to check this further. What are the types of cameras in question? Have you tried checking it on a web browser if the same issue occurs? Have you tried rebooting your phone? Also, have you tried checking it on another phone to see if it's the same?

 

Looking forward to your response.

 

Thanks,

JT

janthadeus
Community Specialist
Community Specialist

Hi folks!

 

Just wanted to jump in here to make sure that you saw our response. Please let us know if you have any other questions or concerns as I will be locking this in 24 hours.

 

Best,

JT

Hi JT,

I believe the issue has been resolved. Will post a new thread if it occurs again.

Best,

HC

janthadeus
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

Awesome! Let's observe it for now and feel free to let us know if you still need help.

 

Cheers,

JT

janthadeus
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

I'll consider this post as complete and will lock the thread in 24 hours. If you happen to have the same concern feel free to reach us out here or start a new thread. 
 

Best,

JT

HamCam
Community Member

Still happening. 

How about we hear some updates from YOU on when this issue will be solved. 

@SteveT1 … why lock a discussion when the topic has not been dealt with?

janthadeus
Community Specialist
Community Specialist

Hi folks,

 

Checking in to see if you still need help with this. In case there are any follow up questions or comments. Please let me know if you need further assistance.

 

Regards,

JT