cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Nest Indoor Wired Cam will not normal or factory reset.

CWGComm
Community Member

My nest indoor cam went offline suddenly and I couldn’t get it to come back on. I’ve restarted it in the home app, unplugged it for a few hours and pressed the reset button on the back for 5 seconds. Nothing seemed to work so I attempted a factory reset. The lights blinked yellow 4 times then turned a solid yellow. The light went out and came back on white with a sort of pulsing. I waited for it to turn blue but it never would. I’ve now reset it at least 5 times and deleted it from the app with the same result. Anyone know what’s going on?

9 REPLIES 9

Brad
Community Specialist
Community Specialist

Hi there, 

Sorry to hear you're experiencing this, as I can imagine it has been an inconvenience. I would love to look into this further for you. It sounds like your camera did go through the Factory Reset process based off of the lights. Here is an article that goes over what the lights mean. Please let me know if you still need assistance. 

Best regards, 
Brad

CWGComm
Community Member

Hello Brad,

Thanks for the reply. I reviewed the article and found that “blinking or soft pulsing white light = downloading update/software update”. Essentially that’s what I’ve been dealing with, a white pulsing light that keeps returning after reset. Note: Currently whenever I unplug and plug my camera back into the wall socket, it does play a startup chime before the white light starts pulsing. I’m still stuck, and based on the article, it seems like it’s stuck in a update loop.

Ebedia
Community Specialist
Community Specialist

Hi everyone,

@CWGComm It's us again. I'm bumping up this thread to ensure that everything is covered here. Were you able to read the information and check the link shared above? In case you have an update, you know where to find us.

I appreciate the help, Brad.

Thanks,
Emerson

CWGComm
Community Member

I’ve reviewed the info and have not been able to resolve the issue yet.

Ebedia
Community Specialist
Community Specialist

Hello CWGComm,

Just one quick final check in here since activity has slowed down. We'll be locking the thread in the next 24 hours, but if you still need help, I would be happy to keep it open. If there's more we can do, just let me know.

 

Best,
Emerson

CWGComm
Community Member

Yes, please keep it open. I still have not been able to figure this problem out.

Brad
Community Specialist
Community Specialist

@CWGComm

 

Have you tried to factory reset the camera? This is different from a restart. This does clear out everything, so take a look at this article for more information before you try again. 

 

Best regards.

Brad

janthadeus
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,

 

I just wanted to follow up to see if you still need our help. Please let us know as we would be happy to answer any questions you may have.

 

I appreciate the help here, Emerson and Brad.

 

Thanks,

JT

janthadeus
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

Just checking in to make sure that you've seen our responses. Please let me know if you have other questions or concerns as I will be locking this in 24 hours if I won't hear back from you again. Feel free to start a new thread and we'll be happy to help.

 

Best,

JT