cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Nest doorbell battery won't alert via nest hub or speakers

Jamo77
Community Member

I installed my nest doorbell battery the other day and the first time I used it I received the alert to my phone and all of the speakers and the best hub all went off. A few minutes later when we tried it there was nothing on the speakers or nest hub. I still get the alert to my phone and strangely I can also get the feed on my home hub if I ask it to show me. Spent an hour with nest customer service and we reset everything and went through the trouble shooting steps but it still won't work. I have had to put a sticker on the doorbell to say it doesn't work and to knock. All very annoying and makes the doorbell totally pointless as when someone presses it there is no ring in the house. I have tried a few of the fixes on this forum but none work. Any ideas guys 

1 ACCEPTED SOLUTION

Jamo77
Community Member

Someone on another thread has fixed this for me. It's a long process (depending on how much you have on your Google home)

First remove all products from Google home. Then uninstall Google home (make sure you remove any other people on the account first.) Then factory reset all Google devices. Then restart your phone for good measure. Reinstall Google home and add everything back. It has worked for a few of us now so hopefully works for you. 

View solution in original post

4 REPLIES 4

Brad
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

Sorry for my late response. Thank you for all of your patience while waiting for a reply. I just wanted to make sure that your issue is addressed. I am terribly sorry to hear that you have had such a hard time with this! I would love to look into this issue further and help find a solution for you. First off, I have some questions I’d like to ask you.

  • Do you still need help with this issue?

  • What troubleshooting steps have you done thus far? 

  • Have you tried to restart your device if you haven’t already?

  • If the restart didn’t work, have you tried to do a Factory Reset? This would be a last resort option, but would clear out issues and the device would essentially be ‘brand new’

Please let me know if you need further assistance. 

Best Regards,

Brad.

Jamo77
Community Member

Hi Brad. Thanks for getting back to me. It looks like there are a few of us with this issue 

Answers to your questions.

1  Yes definitely

2 I have factory reset the doorbell and all of my nest minis and the hub. I have turned WiFi to 2.4ghs only. I have removed one of my WiFi mesh so now everything on the house is connected through the one WiFi point (even though it's the same WiFi name on all of them). I removed my other home profile so there is only one on my Google home account. I have checked and double checked the settings and have made sure do not disturb is turned off on all my products. 

3 Yes

4 yes.

I am at a loss now. I get alerts within a second to my phone and I can ask the hub to show me the doorbell with no problems. It just won't alert me through the hub or any of my 3 Google minis of someone presses the doorbell. Which is a nightmare because we miss everyone who presses it. 

Any help would be great 

 

 

Jamo77
Community Member

Someone on another thread has fixed this for me. It's a long process (depending on how much you have on your Google home)

First remove all products from Google home. Then uninstall Google home (make sure you remove any other people on the account first.) Then factory reset all Google devices. Then restart your phone for good measure. Reinstall Google home and add everything back. It has worked for a few of us now so hopefully works for you. 

View solution in original post

Brad
Community Specialist
Community Specialist

@Jamo77

 

I am terribly sorry that I am so late at responding, there are a lot of threads to Monitor and Moderate. But I am very glad to hear that the issue is resolved now! Even if the process is long, which I can fully understand, must have been quite frustrating and time consuming. Thank you for your patience, and I am glad that it has been resolved. I am going to go ahead and lock this post, as it is resolved.

 

Please let us know if you need anything further in a new thread, and we can look into it. 

Best Regards,

Brad.