cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Google Home app (iOS) displays Wifi as Offline, but it's not?

dozens
Community Member

I have two Nest Routers and no matter what I do Google Home app (iOS) displays Wifi as Offline for both of them, but it's not? Touching their icon displays them as Online and connected. What's up with this?

I'm not using a VPN, not using Private Relay, and have turned IPv6 off and on several times.

8 REPLIES 8

olavrb
Platinum Product Expert
Platinum Product Expert

Known issue, the Google Nest Wifi folks are aware, but no words of when we can expect a fix. You could try to simply refresh the Google Home home screen by pull down to refresh. Could also be worth trying to factory reset ( https://support.google.com/googlenest/answer/6246619?hl=en ) then set up again ( https://support.google.com/googlenest/answer/9548301?hl=en ), reusing your existing network name (SSID) and password so wireless devices reconnects automagically.


I don't work for Google.

dozens
Community Member

This is so dissapointing.

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Hey dozens,

 

This has definitely been an odd problem that we've been looking into. I'm sorry it's been frustrating for you. Have you tried out the solutions that olavrb shared above? If so, have you seen any changes?

 

Thanks,

Jeff

dozens
Community Member

I have tried factory resetting the whole system twice, which both times resulted in it appearing as working and all good.... only to fail again within the hour.

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Hey dozens,

 

Sorry that the resets aren't working for you. In addition to the resets, have you tried uninstalling and reinstalling the Home app? Your settings will be saved, and as soon as you log into the app after installing again, they'll be restored. If you haven't tried that, give a try and see if that helps.


Thanks,

Jeff

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Hi dozens,


I just wanted to check back in real fast to see if you tried the Home app reinstallation and to see if that had any impact for you. If you've tried that and aren't seeing any changes, please let me know.

 

Thanks,

Jeff

dozens
Community Member

Yes, I have deleted and reinstalled the app twice and it has not remedied the issue. The wifi (both Nests) still displays as Offline.

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Hi dozens,

 

Thanks for letting me know you've taken those steps as well. This is something I'll take to an internal team and will return with more info as soon as I can. If you notice any changes or anything that affects your network performance, please let me know. I'll return with more info soon.

 

Thanks,
Jeff