cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Get error message - Couldn't open settings - when I click on Digital Wellbeing in Google Home

fresh_it
Community Member

Get error message - "Couldn't open settings" - when I click on Digital Wellbeing in the Google Home app. How can I fix this issue?

17 REPLIES 17

EdwardT
Community Specialist
Community Specialist

Hi fresh_it,

 

Thanks for reaching out. I'm sorry to hear that you're having an issue with opening the Digital Wellbeing feature on your Google Home app. I'd love to know more about this, and I have a few questions:

  • What is the OS version of your device?
  • Have you tried checking for an update for your Google Home app?

Looking forward to your response.

 

Thanks,

Edward

 

EdwardT
Community Specialist
Community Specialist

Hi fresh_it,

 

It's me again, I wanted to check back in to see if you have other questions and concerns. Feel free to let me know if you do.

 

Thanks,

Edward

EdwardT
Community Specialist
Community Specialist

Hi fresh_it,

 

Just checking in to make sure that you saw our response. Please let us know if you have any other questions or concerns as I will be locking this in 24 hours.
 

Thanks,

Edward

LP919
Community Member

Hello.  I am having this same issue currently.  I run on IOS 15.5 and it's up to date.

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi everyone, 

 

Thanks for reaching out.

 

Sorry to hear about this. Could you please tell us what country are you in? Also, can you please check if the Home app is on its latest version?

 

I'd love to know more details about it so we can further check what are the steps that we need to try.

 

Best,

Princess

LP919
Community Member

I am in Switzerland (moved last year).  My app is up to date; the Google Hub and the minis were purchased in the US before we moved here, and now the alarms can't be turned off b/c I can't access downtime/settings.

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi LP919,

 

Thanks for the info. Digital Wellbeing feature is not available in some countries, regions or language. Could you please try to change its language to English US to see if that would make any difference?

 

Let me know how it goes.

 

Best,

Princess

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi sancho,

 

Sorry to hear that you're also experiencing the same thing. May we know what country are you located at? Also, have you already tried performing a complete reset and changing its language to English US to see if that makes any changes?

 

Let me know how it goes.

 

Best,

Princess

sancho
Community Member

Princess, 

I am in the US in English. I have deleted and re-installed the app, if that's what you mean by reset.

Sancho

LP919
Community Member

Hello,

It is already set to English, since we bought it in the US.  

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi everyone,

 

Thanks for trying the suggested steps. Let's go ahead and try to perform a complete reset/factory data reset and see if that would make any changes.

 

Best,

Princess

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi everyone,

 

We just want to check if you have seen our response on the previous post? Let us know if you have additional questions, otherwise we'll be locking the thread.

 

Best,

Princess

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi everyone,

 

Due to inactivity, I'll go ahead and lock this thread in 24 hours. Feel free to start a new thread if you need assistance with your Google speakers and we'd be glad to assist you further.

 

Best,

Princess

Princesss
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

We just want to check if you have seen our response on the previous post? Let us know if you have additional questions, otherwise we'll be locking the thread.

 

Best,

Princess

sancho
Community Member

I have the same "couldn't open settings" message when I try to open Digital Wellbeing. I have an iPad (version 15.3.1). The app is up to date. 

Lunaraa
Community Member

I also have this issue. I am using Xfinity’s Wi-Fi router, and iPhone 12 that’s up to date. I have uninstalled and reinstalled everything and it doesn’t change a thing 

sancho
Community Member

I still have this issue as well.