cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Replies are disabled for this topic. Start a new one or visit our Help Center.

Hub max camera wont connect

Photographica
Community Member

My new hub max worked the day I got it but now I cannot connect to the camera,either frome home app or nest app. Any suggestion appreciated.

1 Recommended Answer

Photographica
Community Member

Thanks all, after trying all the ideas mentioned I decided to completely switch it off at the supply.  When I switched it back on and it started up fully.  It was working again?  Not sure why.

View Recommended Answer in original post

19 REPLIES 19

MplsCustomer
Bronze
Bronze

@Photographica

What happens in the Google Nest app when you select the camera in your Nest Hub Max? (Ours says the camera is offline unless we turn on the camera using the screen on the Nest Hub Max.)

In the Google Home app, if you select your Nest Hub Max and then select "View Nest Cam", what happens? Ours says "This camera has been switched off on this display" (unless we turn on the camera using the screen on the Nest Hub Max).

Photographica
Community Member

I just get a rotating icon as is its trying to connect. That is on a black window where the image should appear. It does not connect in the home app either, the little green led lights up and amessage on the max screen says it is streaming video but the apps don't display it.

@Photographica

If your camera in your Nest Hub Max is on, does it show up on the new home.google.com website? Do you have any other Google Nest cameras that CAN be viewed?

Photographica
Community Member

Hi, it shows on the website, but no video feed. Its the only camera I have.

MplsCustomer
Bronze
Bronze

@Photographica

If you go to your Nest Hub Max in the Google Home app and select Settings | Nest Cam, do you have "Home monitoring features" turned on or off? We have it turned off, so that we can only turn the camera on and off from the screen on the Nest Hub Max itself.

Did you set up your camera in the Google Nest app?

https://support.google.com/googlenest/answer/9449420?hl=en&co=GENIE.Platform%3DAndroid#zippy=%2Cconn...

Bill_in_Jax
Community Member

Im not sure what is happening, but my friends hub max started having this issue a month ago and still no video streaming. Mine has worked fine until this morning, now i cant see any streaming video from my hub max. all other cameras are working fine. just have a spinning circle while streaming using the nest app, along with Android home app, and home.google.com

Photographica
Community Member

Thanks all, after trying all the ideas mentioned I decided to completely switch it off at the supply.  When I switched it back on and it started up fully.  It was working again?  Not sure why.

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hi folks,
 

@MplsCustomer, thanks for the help.

 

@Photographica, thanks for posting. I’m glad your issue is resolved now.. If you need further help, let me know.
 

@Bill_in_Jax, thanks for the response. This is not the experience that we wanted you to have, let me help you out. Have you tried the steps provided by Photographica? Let us know if that worked for you.

 

Thanks,

Juni

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hey folks,

 

It's been some time since this thread was updated. Does anyone here need assistance?

 

Cheers,

Muddi

My cameras wont stream when doorbell button is pushed.  I have a front and backdoor camera

@Buckeyehelp 

Do you have "Visitor announcements" turned on for each of your doorbells? Are your Nest Hubs set to "Do Not Disturb?"

https://support.google.com/googlenest/answer/7672451?hl=en

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hi folks,

 

@MplsCustomer, thanks for always being there.
 

@Buckeyehelp, thanks for posting. Have you checked the link MplsCustomer provided? Also, make sure that your doorbell is set up under the same account with your Nest hub. If you have additional questions and concerns, let us know by updating this thread, and we're glad to assist you further.

 

Regards,

Juni

Juni
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

I just wanted to follow up to see if you still need our help. Please let us know as we would be happy to answer any questions you may have.
 

Thanks,

Juni

I wonder if you could assist in my set up issues i just posted?

 

Buckeyehelp
Community Member

Yes I still need help. Same problem remains.  I did not change anything. Same problem as other people. What fixed their issue. I really don't see a fix posted. 

Please assist. Thank you.

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hey folks,

 

Sorry to hear about your experience with setting up the camera on your Nest Hub. Please try these steps below to that may help us fix the issue:

 

  • Remove all devices from the old home structure.
    1. In the Google Home app home screen, touch and hold the device's tile.
    2. Tap Settings > Remove device > Remove.
    3. Repeat this step for all devices.

 

  • Create a new home structure.
    1. In the Google Home app home screen, tap Add +.
    2. Select Create new home.
    3. Guide the customer through the on-screen instructions to create a new home structure.

 

  • Delete the old home structure.
    1. In the Google Home app home screen, tap the arrow icon to switch between home structures > choose the old home structure.
    2. Select Settings > Delete this home > Delete.

 

 

Let me know how it goes.

 

Cheers,

Muddi

Dan_A
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,

 

I wanted to follow up and see if you still need help. Please let me know if you are still having any concerns or questions from here, as I would be happy to take a closer look and assist you further.

 

Best,

Dan

Muddi
Community Specialist
Community Specialist

Hey folks,

 

Just one quick final check in here since activity has slowed down. We'll be locking the thread in the next 24 hours, but if you still need assistance, feel free to start a new thread in the community and we’ll be happy to help.
 

Cheers,

Muddi

mosesfamilyjoy
Community Member

I just purchased a doorbell and have it hooked up to my phone

I have had a nest hub and I am trying to activiate the camera and I have tried everything. Rebooted the hub , my phone, uninstalled and reinstalled the device. I get stuck on the set up screen after you either scan the code or enter the code-- it says : "something went wrong try connecting again and if that doesn't work , try rebooting....."

Any help appreciated.

I am trying to connect my doorbell and also turn on the nest cam on the hub