cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New Router - No Devices Connect Anymore

Hangry212
Community Member

Set up a new router and no old Google home devices can communicate. Consistently make it to the last step in the setup only to get an error, "could not communicate".

 

I've tried shutting off and unplugging devices, then reconnecting after a whole day. Also tried uninstalling and reinstalling app. Any other ideas?

3 REPLIES 3

relation
Community Member

Same, just keep getting “could not communicate with your chrome cast error”

Jeff
Community Specialist
Community Specialist

Hey, Hangry212.

Sorry to hear about the issues you're having connecting your devices to your network. That sounds quite frustrating. Let's get this sorted out for you.

I do have some questions to help us diagnose things.

  • Is your WiFi network a Google or Nest WiFi setup?
  • Have you tried factory resetting any of the devices and setting them up again?
  • Which devices are failing setup?

If you can give me a bit more info, I'm sure we can find out what's going here. I look forward to hearing from you. Thanks.

Hangry212
Community Member

Appreciate the reach-out Jeff! Your questions prompted me to try factory resetting - which solved the problem for my Google Home Minis & Chromecast. The only device that can't connect now is the Nest Audio.

Answering your questions below:

  • Is your WiFi network a Google or Nest WiFi setup? 
    No, it's a Netgear router. Product linked here
  • Have you tried factory resetting any of the devices and setting them up again?
    Factory Resetting successfully solved most of the devices, but not the Nest Audio. The directions I found online were to mute the microphone, then hold the top/center, but this doesn't seem to work for me. I'm not getting a response that the device is resetting.
  • Which devices are failing setup?
    A single Google Nest Audio now.