cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem renaming Nest Hub Max Nest Cam in Nest app

JRGariano
Community Member

I have several Nest Hub Max smart displays with the Nest Cam feature enabled. One of them resides in the "Kitchen" room of my Google Home structure. In the Nest app, the name appears as "Kitchen (downstairs)" for some reason, and the perfectionist in me wants to get rid of the "(downstairs)" at the end of the name.

In the Nest app, whatever you put in the Label field is what gets put in parenthesis at the end of a name, but when I use the Nest app to try to change the name in the Where settings for the device, the Nest app tells me "Use the Home App to update the location of your Nest Hub Max".  However, when I go into the Google Home app, the device is called "Kitchen display" and resides in the "Kitchen" room. There is no mention of the word "downstairs" anywhere in the Google Home app.

I've tried moving the device to a different room in the Google Home app, but the Nest app still thinks it's called "Kitchen (downstairs)". Is there any other way to get the update the name in the Nest app to just be called "Kitchen"?

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Ashepherdson
Gold Product Expert
Gold Product Expert

I have personally  never seen this behaviour!  My suggestion would be remove the device from the home entirely, factory reset it, and start fresh.  There could be "Ghost settings" that are dragging the name along for the ride.  

View solution in original post

4 REPLIES 4

Ashepherdson
Gold Product Expert
Gold Product Expert

I have personally  never seen this behaviour!  My suggestion would be remove the device from the home entirely, factory reset it, and start fresh.  There could be "Ghost settings" that are dragging the name along for the ride.  

View solution in original post

Thanks, that worked and was fairly painless.

Awesome news, glad to hear it worked for you!

frances
Community Specialist
Community Specialist

Hi All,

 

First, thank you Ashepherdson for resolving the issue! Also, thank you JRGariano for the update!

 

 

As the issue has been resolved, I will go ahead and lock this thread. As always, if you have any new questions or concerns, please feel free to make a new post. Have a nice day.