12-12-2023 05:03 PM
Witam, problem dotyczy przycisku wstecz i home. Nie jest wykrywany podczas użytkowania, muszę używać aplikacji na telefonie by wyłączyć film czy ustawień na ekran główny. Pilot podczas konfiguracji (długo naciśnięty wstecz lub home powoduje odłączenie pilota i od razu ponowne go połączenie). Gdy używam ,,zapomnij urządzenie,, jestem w stanie sparować go ponownie, dioda świeci podczas naciskania. Korzystałem już z takich rozwiązań jak aktualizacja oprogramowania chromecast, aktualizacji oprogramowania pilota, rozłączenie i ponowne parowanie. Oba przyciski nie działają już od początku(zauważyłem już problem gdy podłączałem urządzenie do sieci wi fi i chciałem przerwać połączenie używając wskazówki by powstrzymać przycisk wstecz gdy wystąpi problem). Urządzenie nowe, chciałem dokonać konfiguracji przed świętami. Pozdrawiam Paweł
12-16-2023 10:46 AM
Hi Wielos,
I’m sorry to hear about the trouble you’re experiencing with your Chromecast Voice Remote. We appreciate your efforts in taking all those steps. Have you tried changing the batteries in it? Also, let’s try to do a manual factory reset on your Chromecast Voice Remote:
Let me know how it goes.
Regards,
Alex