cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Cannot reset/remove/re-add my Nest Cam A0005 to my new wifi network

AnthonyB1
Community Member

Hello.  I'm trying to connect my camera to my new wifi network.  If I go on the Google Home app and try to remove it, it tells me to go to the nest app.  When I go to the nest app to try and remove it or install it as new it tells me it's connected to another account. This is true because it's connected to my account. but, I cannot remove it from my account as neither app provides me with the option to do so.  I've also tried resetting it using the paperclip trick and now it just flashes blue.  I'm figuring it just needs to be reinstalled but without being able to remove it, I can't even do that!  I've scoured the forums and done many searches to no avail.  Oh community experts, is there any hope?  Thanks in advance!

7 REPLIES 7

JP2148
Community Member

I’m having the same issue. I just updated my wifi and can’t seem to connect with the camera and the door bell. Help! 

aatienza
Community Specialist
Community Specialist

Hey folks,

 

Oh no! I'm sorry to hear that. When you reset your camera to its default settings, your camera will show offline on the app and you need to remove it. Could you try clearing the cache of your Nest app or Google Home app on your phone settings, then force close it? If that doesn't work, try reinstalling the app to make sure it's up-to-date. Let us know how it goes.

 

Thanks,

Archie

aatienza
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,

 

I just wanted to follow up to see if you still need our help. Please let us know as we would be happy to answer any questions you may have. 
 

Thanks,

Archie

Hi, thanks for the tips. I’ve been out of town and unable to try your suggestions. I plan to try when back Monday. I’ll post an update with my results.  Thanks again!

janthadeus
Community Specialist
Community Specialist

Hi folks,

 

AnthonyB1, cool! Sounds like a plan. Keep us posted.

 

JP2148, how's it going? Still need our help?

 

I appreciate the help, Archie.

 

Thanks,

JT

HeyJT,

I deleted everything and reinstalled and its working!  Thanks so much for your help!

Anthony

Ebedia
Community Specialist
Community Specialist

Hi everyone,

@AnthonyB1 thanks for getting back to us and for sharing with us what you've done to resolve the issue. We're so glad that it's resolved now. We'll consider this one complete so let us know if you have other questions or concerns as I will be locking this after 24 hours. Feel free to start a new thread and we'll be happy to help.

 

I appreciate the help, JT and Archie.

Regards,
Emerson