cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Nest thermostat reboot loop

Borg
Community Member

I have 3 Nest thermostats in the house, and the 1st floor one is stuck in a boot loop and I can’t connect to it. It had said the batteries were low, I checked the breaker, checked the wiring, and replaced the batteries. It was working on and off, but now it just keeps rebooting and shows as offline.

I switched the 3rd floor Nest thermostat with the 1st floor one, and the 3rd floor one works just fine on the same mounting that the 1st floor one was on. And the former 1st floor one still isn’t working when hooked up on the 3rd floor. So I know it’s not the wiring.

Do I just have a bad unit? It was working fine for the past year.

7 REPLIES 7

EdwardT
Community Specialist
Community Specialist

Hi Borg,

Thanks for reaching out. I'm sorry to hear that you're having an issue with your Nest Thermostat. I'd love to know more about this and I have a few questions:

  • How is your Nest Thermostat wired?
  • What type of batteries did you used?
  • When did the issue start?

Looking forward to your response.

Thanks,

Edward

Borg
Community Member

Edward,

  • How is your Nest Thermostat wired? Y - C - W - G - R
  • What type of batteries did you used? Amazon Basics High-Performance Alkaline Batteries
  • When did the issue start? About a month ago

 

Jake
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,

 

I wanted to follow up and see if I could be of any help. I found an article with some troubleshooting steps for when the device is showing offline. Please let me know if you are still having any trouble from here, as I would be happy to take a closer look and assist you further. 

Best regards,
Jake

Jhonleanmel
Community Specialist
Community Specialist

Hey folks, 

Thanks for lending a hand, @Jake.
@Borg, chiming in to ensure everything is good here. Let us know if you have additional questions ― we'd love to help.

Thanks,
Mel

Jhonleanmel
Community Specialist
Community Specialist

Hi everyone,

Just one quick final check in here since activity has slowed down. We'll be locking the thread in the next 24 hours, but if you still need help, I would be happy to keep it open. If there's more we can do, just let me know.

Thanks,
Mel

Borg
Community Member

I was able to get it working again by removing it from the Home app. Once I removed it, it immediately started up, and I was then able to re-add it to the Home app. 

Jhonleanmel
Community Specialist
Community Specialist

Hey Borg, 

Awesome — glad to hear that your issue is fixed. It looks like we can consider this one complete, so I will lock the thread shortly unless I can help out with anything else. 

Best, 
Mel