cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Nest Cam not working with Nest Aware

alenzin
Community Member

Hi! We have one camera at our house that seems not to work or recognize the nest aware subscription. We can’t set zones and the playback of any clips only comes through as a still image. I tried unplugging/plugging in again which didn’t work, and then I tried removing the camera from the account and setting it up as a new one, that didn’t seem to work either. We have two other cameras and a thermostat, the other cameras seem to show history and clips just fine. Any ideas?! This is the front door one so pretty annoying it’s not working correctly! Thanks. 

1 ACCEPTED SOLUTION

alenzin
Community Member

Hi! Apologies, I kept forgetting to check. It didn’t seem to be because of the upgrade from Nest to Google,  but we did eventually solve it. I had to remove all of the devices from the household and then add them back in, that seemed to solve the issue. Wasn’t ideal since the issue was at our vacation property and not easily accessible! Hopefully we have no more issues. Thank you all for your replies! 

View solution in original post

5 REPLIES 5

SteveT1
Community Specialist
Community Specialist

Hi Alenzin,

 

Thanks for reaching out. Let's get this sorted out. Are you the family owner on the account? Also, are your Nest devices connected on the same home?

 

I would recommend checking what type of Nest Aware subscription you have. If you are on a 1st Gen Nest Aware, you get a subscription per device. Sign in to Google Store then go to subscriptions to check.

 

Regards,

Steve

Brad
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

Just checking in to see if you still need assistance with this issue. Please let me know if you need further assistance. 

 

Best Regards,

Brad.

SteveT1
Community Specialist
Community Specialist

Hi there,

 

We haven't heard any updates from you. I'll go ahead and lock this thread in 24 hours. If you're still in need of assistance, feel free to start a new thread and we'll be happy to help.

 

Regards,
Steve

alenzin
Community Member

Hi! Apologies, I kept forgetting to check. It didn’t seem to be because of the upgrade from Nest to Google,  but we did eventually solve it. I had to remove all of the devices from the household and then add them back in, that seemed to solve the issue. Wasn’t ideal since the issue was at our vacation property and not easily accessible! Hopefully we have no more issues. Thank you all for your replies! 

Brad
Community Specialist
Community Specialist

Hey Folks.

 

I am relieved to hear that the issue is resolved! At this time, I'll go ahead and lock this thread. If you're still experiencing problems, feel free to start a new thread and we'll be happy to help.

 

Best Regards,

Brad.