cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Stuck in Factory Reset

Noah_Stegner
Community Member

My Nest Audio recently started slowing down and being unresponsive to my commands. So from my knowledge of having a slow Google Home Mini, I tried factory resetting it, and typically, it works. But one device is obviously not like the other. I'm sure I had made a mistake by deleting my Nest Audio manually from my Google Home app, on top of unplugging the device while it was still factory reseting (stupid of me, I know). So I plugged it back in and waited for it to restart, left to go see a movie, and came back only to find that it's still stuck in factory reset. Is there a way to solve this issue? Or should I go buy/request a new Nest Audio?

5 REPLIES 5

davidking
Gold Product Expert
Gold Product Expert

You can try these workaround steps:

  1. On the back of your device, switch the mic off.
  2. Unplug the power cord from your speaker. Wait for 10 seconds. Plug it back in, and wait until all 4 lights on top illuminate.
  3. Repeat step 2, 10 more times.
  4. After you plug your speaker back in the final time, you'll need to wait a few moments for the device to reset. It will announce "Welcome to Google Home. To get started, download the Google Home app on a phone or tablet," to let you know that it’s ready for setup.

Thanks for the workaround but it is not working for me - all I am getting are the blinking white LEDs - I reset my router and unplugged the speaker at least 50 times already but to no avail.  Would appreciate any help you can provide.  

davidking
Gold Product Expert
Gold Product Expert

To provide the best support with this, I've shared this with the Google Nest community team, who can check on possible options and next steps.

ProfessorJerry
Community Member

I have the same problem. I have 2 nest as left and right pairs and only one is work. The other is stuck with only the white lights. I have done the same process as the OP.

Noah_Stegner
Community Member

I already replaced mine. Figured it was defective because it wouldn't factory reset properly, regardless of the mistakes I made.