cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Replies are disabled for this topic. Start a new one or visit our Help Center.

problemen nest protect

Peerke57
Community Member

Heb ik 3 nest protects aan mijn nest app gekoppeld. Dat heeft altijd goed gewerkt. Na het verkrijgen van een nieuwe Router V12 van KPN, is alles offline. Het lukt mij ook niet meer de nest app of de protects online te krijgen.

Om het te trachten op te lossen 1 protect verwijderd en terug gezet naar de fabrieksinstelling. Dat is gelukt, maar het lukt nu niet meer deze toe te voegen aan mijn nest app. Ook krijg ik geen netwerken aangeboden om te kiezen bij het verbinden. Hij loopt als het ware vast en blijft zoeken. 

15 REPLIES 15

PB1000
Community Member

Als je je Nest Protect niet kunt toevoegen aan de Nest-app, kan dit komen door incompatibele instellingen op je wifi-router/toegangspunt in huis.

2,4GHz- en 5GHz-netwerknamen

Als je een dual-band router met zowel 2,4 GHz- als 5GHz-band hebt, zorg er dan voor dat deze verschillende namen hebben, zodat je je Protect correct kunt verbinden met het 2,4 GHz-netwerk. Nest Protect kan geen verbinding maken met een 5GHz-netwerk en kan je netwerken mogelijk niet van elkaar onderscheiden.

Ouderlijk toezicht of firewallbeveiliging

Een hoge firewallbeveiliging of ouderlijk toezicht kan de communicatie met Nest-servers blokkeren. Raadpleeg de documentatie van je wifi-router/toegangspunt om te controleren of deze functies zijn ingeschakeld op je netwerk en hoe je je Protect kunt vrijstellen van deze beperkingen.

IPv6 inschakelen

Je Protect heeft IPv6 nodig om te kunnen worden toegevoegd aan de Nest-app. Raadpleeg de documentatie van uw router om te bevestigen dat uw router deze instelling ondersteunt en voor informatie over hoe u deze kunt inschakelen.

Meer info hier:

https://support.google.com/googlenest/answer/9263646?hl=en&co=GENIE.Platform%3DAndroid#zippy=%2Cchec...

 

Peerke57
Community Member

Bedankt voor je reactie. Echter is aan de experia V12 een linksys modem gehangen. Deze heeft 2.4 en 5 WiFi punten. Ook al een extra WiFi punt aan de V12 toegekend die 2.4 is. Echter kan ik nog steeds de losgekoppelde protect met een WiFi punt verbinden. Deze is teruggezet naar fabrieksinstellingen en ik kan er dus helemaal niets meer mee. De nest blijft offline, net als de nog 2 resterende protects. Updaten WiFi protect lijdt tot niets en blijft zoeken en stopt op een gegeven moment. Blijft dus offline. 

Fennie
Community Member

hoi PB1000, mag ik nog iets vragen? Ik kan de 2,4 en 5 een andere naam geven (dan lukt het overigens nog steeds niet om ze toe te voegen) maar dat wil je toch eigenlijk helemaal niet? Het is toch veel fijner als je apparaten zelf kunnen kiezen tussen 2,4 en 5 ipv dat ik dat handmatig moet doen? Ik ben een kluns in dit soort dingen, dus ik hoop het hiermee wat beter te gaan begrijpen. 

PB1000
Community Member

Ik kan je niet helpen met je netwerkinstellingen. Ik stel voor dat u rechtstreeks contact opneemt met Google-ondersteuning.

https://support.google.com/googlenest/gethelp?hl=en

DigiBee
Community Member

Ik heb hetzelfde probleem en heb uitgezocht waar het aan ligt. Het blijkt dat bij de Box12 Experia van KPN weliswaar Ipv6 mogelijk zou moeten zijn (dit is ivm het optionele mesh netwerk van KPN), maar dat er iets mis gaat waardoor er geen Ipv6 doorgegeven wordt aan Nest Protect. Daardoor zijn bijvoorveeld de rookmelders steeds offline. Op dit moment is de 1e lijn en de afdeling modem experts van KPN dit aan het uitzoeken en ik hoop snel iets terug te horen. Een ander gevolg is het voortdurend verbreken van het netwerk. Het heeft overigens geen zin om een extra wifi 2.4 op te zetten. Ook dat heb ik getest en ook dan werkt het niet. Een bug dus in de KPN apparatuur.

Peerke57
Community Member

Hoi. Bedankt voor je reactie. Hier werkt het nog steeds niet. Ik hoop dat je meer informatie krijgt binnenkort. Ik hoop dat er een oplossing komt. Ik hoor graag dan van je. 
met een vriendelijke groet. Peter

aatienza
Community Specialist
Community Specialist

Hey folks,

 

I'm sorry for the delay and trouble. A few questions: when did it start happening? What's the status light of your Nest Protect while it's offline? What type of Nest Protect do you have? How many Nest devices are offline? Also, how far is it from your Wi-Fi router?

 

You can check out this link on how to Troubleshoot when Nest Protect disconnects or is offline

 

Thanks,

Archie

Peerke57
Community Member

gisteren eindelijk mijn protects kunnen verbinden. Problem was vermoedelijk het feit dat ik een 2e ASUS router had, welke een heel ander netwerk had. Vraag me niet hoe of wat, maar een kennis met meer verstand van IT zag dat. Nu de ASUS verwijderd en een gewone switch er bij gezet om weer poorten te hebben. Alle protects terug gezet naar de fabrieks instellingen en weer kunnen koppelen. Tot op heden werkt alles weer. Dus check je ip adressen en dan kun je dit controleren. Ik had een 161…… en de protects hingen op 162……..  hoop dat jullie het ook opgelost krijgen. 

EmersonB
Community Specialist
Community Specialist

Hi Peerke57,

 

That's good to hear and thanks for getting back to us. We're glad that you're able to connect your Nest Protects back to your account.  If you have other questions and concerns, feel free to let me know.

 

Thanks,
Emerson

EmersonB
Community Specialist
Community Specialist

Hello Peerke57,

 

Please let me know if you have other questions or concerns as I will be locking this after 24 hours. Feel free to start a new thread and we'll be happy to help.

 

Regards,
Emerson

The protect are okay now. But it is strange that there is no real solution from google nest. I have to ring a IT specialist. 

aatienza
Community Specialist
Community Specialist

Hey Peerke57,

 

I'm glad to know that it's already working. Let us know if you have other questions, we're here to help.

 

Thanks,

Archie

aatienza
Community Specialist
Community Specialist

Hey there,

Since this thread hasn't had activity in a while, we're going to close it to keep content fresh. Feel free to submit another post, and provide as many details as possible so that others can lend a hand.

Thanks,

Archie

janthadeus
Community Specialist
Community Specialist

Hi folks,

Just checking in to make sure that you've seen our responses. Please let me know if you have other questions or concerns as I will be locking this in 24 hours if I won't hear back from you again. Feel free to start a new thread and we'll be happy to help.

Thanks for the help here, Archie.

Best,

JT

Hi JT,

I am still unsure if the nest protects working as they should. They can connect to the internet, but their light mostly shines white instead of green (online status). During testing it will make connection to het internet, but the rest of the day it is offline. That does not seem ok.