cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Reset has resulted in fan blowing cold air when in heat mode.

ELL2
Community Member

We moved into our house in 2018 and the Nest E thermostat was already installed.

  • The thermostat has been working fine for five years with one intermittent issue…the heat would occasionally go on in the middle of the night when it was supposed to be on eco mode (63 degrees F). 🤷‍♀️
  • We have a houseful of guests coming and I thought I would finally just do an All Settings Reset. I didn’t note the equipment or wiring settings before reset (I know, it was dumb.)
  • Now when putting on heat, our fan just blows cold air, unless I put it on emergency heating. That isn’t workable as a permanent solution.
  • We have a gas furnace, no heat pump. This is how the unit was wired by the company who remodeled the house. I don’t why there is a wire for a heat pump.

C9A43F20-4802-4E5D-BF1B-88ECCF3367B4.jpeg9E70F731-3FC6-4CB2-9B8A-8DECF86CE4B6.jpegI spent four hours on the phone to support yesterday with support. Twice we thought it was fixed, but it wasn’t. 
Housegusts are due on Friday.
Any help would be appreciated!

 

 

 


6021F014-7B66-44ED-93D6-9169E3261551.jpeg0A41EBCF-AF07-481F-8252-5F9FF5B7964D.jpegEC2ED07D-9A43-49C8-8834-BC281825E09D.jpeg

 

 

6 REPLIES 6

ELL2
Community Member

Update:

I still can’t get the fan to stop, but when I pull off the display, it does. So the problem is clearly with the Nest.

Anyone out there?

EdwardT
Community Specialist
Community Specialist

Hi ELL2,

 

Thanks for reaching out. I see that you already tried some steps to resolve this. We'd like to know more about this. Please fill out this form so we could investigate further.

 

Thanks,

Edward

ELL2
Community Member

Thanks for reaching out. I decided to try disconnecting the *OB heat pump wire this afternoon and it seems to be working now. I don’t understand why it worked with that wiring all these years, and then didn’t. But the fan now seems to be syncing with the heat now and not running continuously.

Still wondering if there was a firmware or software update recently. 

EdwardT
Community Specialist
Community Specialist

Hi ELL2,

 

Thanks for the update. I'm glad to hear that you were able to find a work around. Please observe it for now and let us know if anything comes up.

 

Thanks,

Edward

Jhonleanmel
Community Specialist
Community Specialist

Hi folks,

Chiming in to see if you still need assistance with this. Let us know if you have additional questions ― we'd love to help.

Best,
Mel

Hi everyone,

I'm just checking in to make sure that you've seen our response. Please let us know if you have any other questions or concerns as I will be locking this thread after 24 hours.

Thanks,
Mel