cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Wifi

Chris48
Community Member

I had to reset my nest protects because they wouldn’t let me put in my new wifi password.  Still can’t get password in so nothing will connect 

9 REPLIES 9

Crubear
Community Member

I am having the same issue after upgrading my wifi.  I have followed every step from the troubleshooting guide but the protect will not join the wifi...

Crubear
Community Member

I ended up having to uninstall all the smoke detectors and thermostats. Once everything was uninstalled, I reinstalled everything. I started with the new devices so that the older ones would take to the Wi-Fi… Apparently, on dual band devices, the new single band devices need to be installed first so that the other devices will attach themselves to the correct band.  Took me hours on the phone with support to figure this out.  Good Luck!!

Jake
Community Specialist
Community Specialist

Hey all,

 

I wanted to follow up with you, and ensure everything is working as intended. Thank you so much, Crubear for sharing what had helped resolve your issue. Please let me know if you have any questions from here, as I would be happy to take a closer look.

 

Best regards,

Jake

Jake
Community Specialist
Community Specialist

Hey all,

 

I wanted to check in and see if you are still in need of any help with your device. Please let me know, as I would be happy to assist, and answer any questions you may have.

Best regards,
Jake

MelbaDT
Community Specialist
Community Specialist

Hi, 

 

We haven't heard from you in a while so we'll be locking this thread if there is no update within the day. If you have any new issues, updates or just a discussion topic, feel free to start a new thread in the Community.

 

Best, 

Melba

HotPapa81
Community Member

I’m experiencing the same problem.  Nest/Google has made it extremely difficult to change the Wi-Fi on Protect devices.  I have not found a solution.

Thank you!  I got Melissa Bot yesterday who seemed genuinely concerned about my issue... However, I was not able to find a resolution in the hour I spent... Will try again today!

 

Chris48
Community Member

Please let us know if you get results. I don't have an hour to spend on the phone right now.

Thanks

I resolved the issue by restoring the Protect to default settings and changing its room assignment to match the “assisting” product’s room. This bit of nuance was not documented anywhere. Hope this helps!