cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unable to re-add my Yale lock

ATee
Community Member

Both of my Yale locks went offline. The problem was the Nest guard had been unplugged. I reconnected that so it is online. However, my Yale locks are doing nothing. I followed the troubleshooting steps to reset (removed, even changed batteries) and that did not help. Reluctantly, I removed the device from the app to re-add it, but now after I scan the QR code to add it, then press the middle button, the button is non-responsive and will not light up. And it is here I am stuck. I cannot use that lock at all. I do not want to reset the other Yale lock, because at least the codes still work. 

Things I can confirm:

  • Nest Guard is unobstructed and online
  • Batteries are fresh
1 Recommended Answer

ATee
Community Member

After ZERO help from Nest/Google (as exhibited here on this post and other similar posts that were closed after receiving no help whatsoever), I found this video on YouTube. After I did this factory reset, it worked. I wish Google would update this information. I also turned off the 5 ghz wifi options on my router and did a factory reset my Nest Guard first, which did not help, but I am mentioning these additional steps in case it was in fact a combo of these efforts. Extremely frustrating but I was able to get mine to work thanks to the video linked above pressing the blue button after removing the inside faceplate. 

View Recommended Answer in original post

6 REPLIES 6

Shelby
Community Member

Same here. Disappointed 

akalgs
Community Member

I am having the same issue, started on 3/2/2022 when it went offline.

Brad
Community Specialist
Community Specialist

Hi there, 

 

I apologize for my late response and thank you for all of your patience while waiting for a reply. I definitely understand how frustrating your situation must be, and I wanted to make sure that your concern was acknowledged. Do you still need help with this issue? I know that there's been a delay in response since you posted.

 

Please let me know if you need further assistance. 

Best Regards, 

Brad.

Shelby
Community Member

It recovered by itself after a few hours in the same day. It happened twice in March. I don't recall similar to happening before. 

ATee
Community Member

After ZERO help from Nest/Google (as exhibited here on this post and other similar posts that were closed after receiving no help whatsoever), I found this video on YouTube. After I did this factory reset, it worked. I wish Google would update this information. I also turned off the 5 ghz wifi options on my router and did a factory reset my Nest Guard first, which did not help, but I am mentioning these additional steps in case it was in fact a combo of these efforts. Extremely frustrating but I was able to get mine to work thanks to the video linked above pressing the blue button after removing the inside faceplate. 

Brad
Community Specialist
Community Specialist

Hey Folks.

 

As this issue has been marked as resolved by the OP, I'll go ahead and lock this thread. If you're still experiencing problems, feel free to start a new thread and we'll be happy to help.

 

Best Regards,

Brad.